Sussie´s Saga -

Hej hopp!

Slänger upp 2 sminkningar som jag har gjort under veckan..



En enkel sminkning med en grå skugga och en vit :)



Frillan jag hade till sminkningen ^^







Också en relativt enkel sminkning, gjorde en vanligt lätt sotning och slängde på ett blågrönt pigment



Suddig bild med man ser färgen på eyelinern ganska bra. Otroligt vacker gel eyeliner från mad minerals, peacock tror jag den heter :)




Förlåt för det korta inlägget och min frånvaro här.. MYCKET just nu.. Men nästa vecka har jag bara 3 dagars jobb å 3 dagars skola, lär självklart plugga alla andra dagar och försöka hinna med å vara på bilskolan lite.. men jag ska väll vara en bättre bloggare då iallafall.. ^^

Dagens - green card

Läste på någon sida att om man använder green card på hela ögonlocket(penna ifrån mus) och lägger på a girls best friend över den så får man fram en fantastisk färg, och tur nog har jag båda dyrgripar i min ägo, och jag måste hålla med den som nu kom på detta!



Och härligt blev det, förutom mitt supertrötta öga. En annars otrolig slarvigt mejk, hade bråttom och ville iaf prova kombinationen! highlightern är muffin :)



När lönen behagar att ramla in på kontot ska jag färga om håret.. rött med svart underhår kanske? den som lever får se! :)

Yooo

skamset hej.. är så mycket just nu.. högskolan drar igång på torsdag, stenkör på teorin samt mina jobb plus en icke så trevlig händelse i privatlivet, plus älskade frugans död = bra påbörjan till magsår.. typ.
Aja. Skam den som ger sig!
Om jag bara kan ta mitt körkort försvinner nog mycket av pressen.. jag jobbar på´t!



Här är min sminkning ifrån fredags, var hem till en kär vän å drack vin å åt god mat (hon är kock)
tyckte det borde firas med en färgglad sminkning, tyvärr minns jag inte vad jag använde förutom den gula som heter explore och kommer ifrån makeupstore, men jag slänger upp resten av bilderna iaf!






eyeliner

Kände egentligen inte alls för smink idag, piss humör.. men jag tänkte att jag skulle slänga på lite för å pigga upp mig själv. Gick ju sådär. Aja :)
En väldigt mjuk sminkning, satsade istället på en bred eyelinerrand istället :)



Prövade en ny teknik idag, satt bara å googlade på bilder å hitta en bild på en kvinna som höll ett bankomatkort(eller liknande) där hon ville ha sin eyeliner"böj"för å få en rak linje. Jag tog ett busskort, funkade ganska bra faktiskt :) nu på bilden ser jag att det var lite suddigt längst ut, har fixat det nu
(note, köp bättre lampor till sminkbordet...)
Har även noppat ögonbrynen nu för dom som stör sig på det :p



Och en fotd :)
Har redan jobbat ett skift på swebus idag, ska åka iväg strax å jobba på bingon. typiskt att det skulle falla på samma dag när jag har så lite jobb denna vecka.. aja.
Puss på er sötnosar! Och glöm inte inlägget under detta om sigma borstarna!

Sigma!

Förlåt för att det tog tid! Men nu kommer den äntligen, borstarna ifrån Sigma!
och en liten spoiler: jag ÄLSKAR dom!

Jag beställde hem Kittet  "Professional Brushes Complete" som innehåller 12 borstar för ansikte och ögon.
borstarna går även att köpa lösa eller i andra kit som bara ögon eller bara ansikte, samt små resekit.
Kvalitén ska vara jämnförbar med MAC, nu äger jag inga MACborstar men kan svära på att dom är hundra gånger bättre än Makeupstore. Bruden som fick mig intresseraf är en MACtokig tjej på youtube som äger allt dom släpper, och har nu börjar använda Sigmaborstar istället för MAC borstar, sen hur mycket reklam det är vet jag inte, men hon är en otroligt gullig tjej och jag tror inte hon skulle sälja sig själv.
min tolv borstar gick lös på 64 dollar, och ska man jämnföra med MAC så är det OTROLIGT billigt. Man kan även få med en borstväska å då betalar man 79 dollar, vilket jag ångrar att jag inte gjorde.



Här har ni det underbara setet. Om vi räknar stenhårt på att dollar ligger på 10kr så kostar det alltså 640 kr, och för tolv penslar så ger det per pensel 53 kr. Vilket känns väldigt budget, men tro mig. Det är långt ifrån budget!


Namnet är samma som MAC, bara med SS före. Så det motsvarar alltså samma macborste.
Alla SIgma borstar är gjorda av naturligt hår förutom synteticborstarna som ska vara synthetic.



SS150, en stor mjuk rougeborste med härliga hår i. Den känns väldigt "dense" (kommer verkligen inte på det svenska ordet) och den är väldigt lätt att applicera rouge med! Jag använder den dock sällan för jag är så van med mina gamla borstar men jag ska bli bättre på det. den plockar upp perfekt med produkt och det är svårt att få för mycket på kinderna!
Går även bra att lägga på puder med denna borste



SS168, en snedskuren rougeborste, perfekt till kontuering av ansiktet. Jämnförbart med min MUS borste så känns det som om jag får ett bättre och jämnare resultat med denna!


SS187, på sidan står det att det är en ideal borste att lägga flytande foundation med, men jag har faktiskt inte provat det. Denna borste använder jag till puder och rouge och jag tycker den fungerar utmärkt till det!


SS190, en foundationborste: Jämnförbart med min MUS borste är den underbar. Tycker inte den suger upp nå produkt alls som min MUSborste gör, behöver mycket mindre och jag får ett mycket jämnare resultat.


SS194 denn borste använder jag till att täcka över blemmor och ringar mm tillsammans med produkten Cover all Mix ifrån mus och den gör ett mycket bra jobb!


SS209, en eyeliner borste, perfekt om man vill lägga en lie tjockare linje. Går även att få till lite tunnarna resultat men då måste man vara väldigt lätt på handen, och för dom som är ovana skulle jag isåfall rekomendera en MUS102, med den kan man verkligen få till tunna linjer. Jag tror jag har 3 st olika eyelinerborstar till olika ändamål :)


SS219, denna var jag mest glad över å få hem då jag sett många skickliga brudar använda mac´s 219 på youtube och fått till riktigt sygga cutcrease. Jag har inte riktigt fått in tekniken på hur man använder borsten, men för mig är den perfekt för att förstärka färg i globlinjen. Kan även användas till att sudda en eyelinerlinje


SS224, min absoluuuuuuta favoritborste ur detta kit! En blendingborste som gör sitt jobb riktigt bra, använder nästan ingen annan blending borste än denna! använder den ibland ren som den är för å mjuka ut konturer, eller tar på färg och gör snygga övergångar. nu har jag bara ägt 2 andra blending borstar, men dessa klår iaf dom med hästlängder!!



SS239, på sidan står det att den är bra till att packa på lösa pigment till (jag borde läst sidan förut :P) men jag har använt den till lite blending bara! håren är så mjuka så jag antog helt enkelt att det var det den skulle användas till, har även använt den till att lägga highlighter och sudda ut kanter :)


SS266, perfekt för ögonbrynen, håren är mjuka och följsamma och gör det väldigt lätt att få till snygga jämna bryn, använder den även som en eyeliner pensel ibland om jag vill få till riktigt snygga vingar!


SS275, en highligter pensel, och den gör verkligen sitt jobb. detta är min Favorit nr 2! tycker den packar på produkt alldeles lagom samtidigt som den hjälper till att blenda kanten mellan ögonskugga och highlighter


SS252, borsten jag använder mest. På sidan står det att den är idel för krämprodukter och liknande, men jag anser att ska man använda krämprodukter ska man använda en syntetborste, tex som SS194. Jag använder denna för att packa på färger, även för övergångar. När jag började sminka mig så använda jag en liknande borste från MUS för att packa på färg och blenda, vilket gick bra för mig, och det är det jag mest är van med. Glömmer jag denna borste hemma är det inte ens någon ide att sminka sig för mig!



Så i övrigt är jag totalt jättenöjd och nedkärad i detta paket. Känns inte budget någonstans och förstår inte hur det kan vara så billigt. Borstarna är handgjorda så det kan vara en liten längre leveranstid. Jag ställde mig i kö precis när en stor youtubare hade prisat dessa borstar så jag fick vänta i över ett halvår, men har ni tur har hysterin lagt sig! Så köpköpköp!

www.sigmamakeup.com


mitt betyg på dessa borstar blir 5/5, jag har verkligen ingenting negativt att säga om dom eller tjejen som äger Sigma, väntetiden måste man ha förståelse för då dom inte kan skynda på processen med att tillverka dom.


Om någon av er blir sugna, så kontakta gärna mig, för jag skulle vilja ha brushrollen som man kan beställa på sidan för 20 dollar. eller så kanske någon av er inte vill ha den och köper hela så betalar jag mellanskillnaden?
(är dock pank nu, lön den 25:e!)



Hoppas ni gillade recensionen och än en gång, förlåt för väntetiden! Puss!

En vardagssuss

Vardagssmink för mig.. är inget jag använder ofta om man säger så, jag trivs i färgstarka makeuper, mycket glitter till vardags rör mig inte i ryggen om man säger så. Men om jag nu inte skulle trivas skulle jag se ut såhär jämnt
såhär blir det när jag är oinspirerad, har ont om tid eller bara känner att jag vill inte gå helt osminkad




en enkel brun sminkning som kan tonas ner eller göras mer dramatisk, mustard ger en härlig mjuk brun ton och med bara den kan det också bli väldigt fint. Kakow är ju en väldigt mörk brun skugga så det är bara att lägga på mer om man vill ha en mörkare sminkning :)



Här är då hela jag, ingen bas i ansiktet, bara fukt. Funkar fint för mig då jag inte har någon vidare problemhy.. bara irriterande fräknas som inte syns i detta ljus jag tog bilden i :)

eyelinern är som det står på bilden, chocolat mousse, köpt ifrån madminerals :)


Jobb har lugnat ned sig nu, denna vecka har jag bara 3 skift, men jag har massa annat å komma ikapp med.. vänner jag inte sett på länge, teorilektioner inför körkoret och städning och doning hemma.. så jag lovar inget men lite borde jag hinna med denna vecka! nu ska jag laga kycklinggryta, mums!

3 år

Idag har jag och D varit tillsammans i 3 år.. tyvärr hinner vi inte fira det så mkt. Båda har jobbat, eller ja han jobbar fortfarande, sen ska han sova kl 7.... och eftersom han måste sova tänker ja passa på å gå på fest... :P
Först ska jag på årlig volleyboll hos mina föräldrar sen fest hemma hos älskade cissi och pierce..

aja.. här är min sminkning för dagen.. i rosa och lila toner med tanke på vad det är för dag idag :)




Har inte mkt tid så mycket mer ord blir det inte..
D och jag ska åka å äta innan han ska sova å så..





lösfransarna är ifrån bf beauty, är så härligt med stenarna!



På läpparna har jag min nya favvokombo!
Först det underbara läppstiftet Color rich från loreal, nr 500
och på det med läppglanset lustreglass flashmode A58 från MAD



titta jag ler ju nästan på en bild. höhö

nu ska vi åka iväg här.. puss på er!



Dagens försenade - gravity

Idag var ännu en dag av ett dubbelskift, och denna gång hann jag faktiskt inte lägga upp emellan.. men den kommer ju nu så :)




Kände för FÄRG idag! och detta blev resultatet :)

Sirocco applicerades först i globlinjen, gravity som nr 2 på rörliga ögonlocket samt ovanför sirocco, babydoll kom som nr trea och blendades in i sirocco och oh so fresh kom in sist vid näsvingen.



har två skuggor att berömma. Gravity skrev jag om förut, men mindes inte namnet på den. Den gula skuggan ger ett otroligt fint skimmer! Den har legat i sminksamlingen vääldigt länge och är väldigt trasig, men funkar fortfarande finfint!



den andra är sirocco, den använder jag väldigt ofta men har nog aldrig skrivit hur bra den är! Det är en väldigt mööörk mööörk lila, när man applicerar den ser den svart ut, men som ni nser ovan, tillsammans med en lila skapas det en underbara lila ton av det hela!




En liten rolig notis, på några av bilderna är min ögonbryn icke ifyllda, detta upptäckte jag när jag skulle titta på bilderna i datorn. Ibland har man helt enkelt för mycket i huvudet ^^


Gårdagens uppdatering

När jag var på väg till bussen slängde jag på purple rain (glittereyeliner) i små prickar under ögat, och för att jag gjorde det blev jag sen, så denna bild är tagen i all hast på min promenad till busshållsplatsen.. ^^ men jag tänkte att ni skulle se den :)


Bastutorial!

för att jag hade lite tid över och jag har varit borta ett tag så gjorde jag en bastutorial idag, så ni kan se hur jag lägger den :)



där är jag, den nakna sanningen. Sliten och hungrig.
Börja alltid med ett RENT insmort ansikte



Jag börjar med Cover all mix och en pensel. Den röda färgen som täcker blått läggs under ögat för å täcka mina ringar



Den gula(vänstra bilden) täcker röda partier, den lägger jag vid näsroten, lite på kinderna och på hakan.
den vita(högra bilden) lägger jag på ögonlocket som en primer för å sedan få ögonskuggan att fästa bättre.



Då har vi kommit såhär lång, nu är det dags för foundation!



en foundationborste och foundation



Börjar att applicera den i t-zonen och sedan utåt mot resten av ansiktet



sen blir det lite roligare! Dags för min rougepalett (köpes här)


Den ljusa mittenfärgen applicerar jag över hela ansiktet som ett puder

Nu är det dags för skulptering!



Med en snedskuren rougeborste så lägger jag den mörkbruna färgen under mitt kindben, samt i hårfästet för å ge det lite mer naturlig skugga. den allra vitaste lägger jag i t-zonen för å lyfta fram det lite.



Dax för rouge, idag använde jag mig av oh so fresh ifrån Makeupstore
med samma borste som jag la "pudret" så lägger jag rouget på mitt kindben, använder cirkuloerande rörelser



högst upp på kindbenet använder jag en liten fiffig pryl från vivaladiva.
puderdosan släpper ifrån sig lite glitter när man trycker den mot en yta, perfekt och man vill ge kinderna lite mer lyster!



Dax för ögonbrynen, fyller i dom med tri brow colour



Och basen är klar!





före och efter ^^




En måndagssminkning

Sådär, sminket är på och jag har en halvtimme till godo innan bussen går.. :)



ett enkelt sätt att få en riktigt fin makeup har jag använt mig av!
använde den svarta färger ur tri brow coloure(mus) och la en enkelt vanligt sotning
Över sotningen samt under ögat la jag eyedusten x-ray



eyelinern är black out gel eyeliner från mad minerals och mascaran är ifrån makeupstore.





Strax kommer en bastutorial upp också :)

Sorry..

Förlåt att jag försvann ett tag.. mycket jobb plus att min älskade vän som gick bort fyllde år igår.. så en tuff vecka helt enkelt.
jobbar dubbelt idag och imorgon, är hemma på en liten lunch nu bara.

Ska göra iordning maten sen pilla ihop en sminkning, får se om den hinner komma upp innan jag drar till jobbet, annars kommer den upp ikväll.


Kisses


RSS 2.0