Sussie´s Saga -

dagens - crystal carbon

Jobbar för en gångs skull inte dag imorgon så jag passar på att dricka lite öl med mina brudar brudar. Här är kvällens partysminkning, plus att söta Jenny ville ha exakt samma som mig så jag passade på att ta bilder efter jag sminkat henne..:)



satte även på singel ögonfransar från mus... Har, som vanligt inte tid å skriva mer.. känns som om det har blivit min grejj.. slänger upp resten av bilderna iallafall..







har lite vänner på besök. jenny blev avis på min sminkning och ville ha en exakt likadan.. här är vad jag gjorde på henne :








Nu måste vi rusa till bussen.. puss


Dagens - orange

Här kommer dagens påhitt, satt och glodde på buffy medans jag smetade på färger.. blev inte toppen men lite fränt ändå.



Låter bilden tala för sig själv.. allt är ifrån MUS.
Sorry att jag är så kortfattad men jag är så otroligt trött..
Jobbar dubbelt i princip varje dag denna vecka, har inte en ledig dag förrän
nästa söndag.. går upp tidigt och somnar sent. Man blir lite matt..



Förresten klarade jag av min halkbana imorrse. Bara 3 delar kvar sen är det färdigt då!



Får se om det blir något imorgon, jobbar bara ett dagpass faktiskt, men ska träffa en vän direkt efter
tror inte jag vaknar så tidigt imorgon, mer 5 min innan bussen går :P
den som lever får se!


Puss !

Grönt igen :)

Blev mycket grönt dessa dagar.. men jag hade tydligen köpt mest av det.. ^^


La först frost med en platt borste, efter den med spiritulazed med samma borste och till sist steel blue med en globborste i globlinjen. Mac´s pigment är otroligt lättjobbade, mer lättjobbade än något annat pigment jag har provat faktiskt, så fort man har försökt blenda vanliga pigment så har man borstat bort det man har lagt på, nu har jag inte provat alla märken men.


Hinner inte med det jag tänkt idag.. ska åka in och jobba ikväll igen.. och imorgon har jag halkbana i söderhamn, otroligt nervös måste jag säga! nu måste jag stressa till jobbet.. igen. puss


Brunt med MAC

Här kommer min andra sminkning med MAC produkter, fast en MUS skugga smög sig in, köpte mer basgrejjer.. en vit, svart, lila, blå, brun och 2 gröna skuggor. Nästa gång jag besöker sthlm ska det dock fyllas på!

Kände för en mer "naturlig sminkning idag



Satin toupe och dazzelight från MAC
Forrest ifrån MUS



Började med att lägga Satin taupe med en stooor blending borste över hela globlinjen
sedan på med forrest i globlinjen med en pencil brush
Dazzlelight till sist med en stor smal pensel både på rörliga ögonlocket och som highlighter, och jag tycker den gör sig riktigt fin som highlighter!



Tycker att MAc skuggorna är bra pigmenterade och lättarbetade! Är så otroligt sugen på å beställa he, den trevliga bruden på MAC sa att frakten inte alls skulle bli så dyr! men tyvärr så har jag absolut inte råd denna månad. Blir inte ett enda inköp till.. buhu..



Kajalen är ifrån MUS, samt mascaran.
Imorgon ska jag kanske ge mig på lite pigment jag köpte ifrån MAC, samt hinna skriva/fota om mina inköp och börja fila på recensionen om Sigma borstarna!

Slut på semester!

Så var min semester slut, och jag drar igång hårt idag med å jobba dubbelpass :P Är hemma nu och ska vila innan nästa skift börjar.. tjoho!.. typ.. :P

Han fota 2 st sminkningar under resan iallafall, och ett besök på MAC blev det också. Skulle kunna brännt bra mycket mer än vad jag gjorde, men jag fick ju årets sämsta lön denna månad så det fick bli som det blev.. slänger upp en inlägg sen om inköpen, måste lägga mig och vila nu..
Här kommer iallafall dom två sminkningarna :)







minns inte allt jag använde men det är 3 skuggor och fransar ifrån bf-beauty som tyvärr lämnades på båten :(

det är vackra soft grass, min nya favorit längst in, en grön jag tyvärr inte kommer ihåg namnet på och a girls best friend i bloglinjen.









allt är ifrån MAC men det ligger nedpackat, men färgerna är ju sjukt underbara, speciellt den gulgröna i mitten som jag är lite smått förälskad i nu!

Hemma och vänder

Har varit i stugan med Sandra och haft det underbart, stugan ligger vid en enslig sjö, finns bara en till stuga där. När man går ut ifrån dörren så kommer man typ direkt till vattnet. Iaf, heeeelt underbart har det varit och vi ville verkligen inte åka hem! :( Men nu är vi här! imorgon åker vi till STHLM och åker först kryssning, sen bor vi på Gustav af klint i sthlm till på söndag! Så vi hörs antagligen på söndag! puss på er!

(här är dagens, vi åkte ned på stan å laddade inför imorgon)


Långt ifrån perfekt och mascara kladd under ögat, hade bråttom, ville bara ta bilderna sen var det att rusa till bussen ;)
Den oranga skuggan heter ruby och är ifrån MUS, den gula är också MUS men ligger nu längst ned i min packning, men den blir otroligt fin så jag måste använda den igen.
Försöker även få mina ögonbryn att växa ut lite.. :p Aja. Nu säng, imorgon kryssning! Hoppas allt är bra med er!


Alarm

Ni har väl alla hört talas om Make Up Stores höstkollektion Czarinna vid det här laget, antar jag? Både hos Bjooti och hos LipGlossBitch har vi fått se läppstiftet Endless Time, som en annorlunda formula i jämförelse med traditionella läppstift. Make Up Store har ett gäng skira stift, vilket jag inte alls visste förrän ovan nämnda bloggerskor rapporterade om denna, och jag blev mycket nyfiken. Så jag lufsade till MUS för att kolla upp vilka fler som fanns i sortimentet och med mig hem fick Alarm följa med. Alarm är varmt röd, med en orange ton som går att ana. Det är mjukt, vårdande lättapplicerbart och håller tämligen bra. Perfekt till vardags när man bara vill "pigga upp" läpparna, men det funkar precis lika bra att lägga en röd läppenna under och voila! så har man en mun Marilyn Monroe herself skulle bli avis på. Detta var mycket välkommet i min samling av röda lippies.



Ni får dock tänka på att jag har rätt mycket färg i mina läppar ändå, så färgåtergivelsen är inte korrekt. Men jag tror att Alarm passar de flesta, så länge man inte är galet gul eller likblek i hyn. Men jag kan ha fel. En kanariefågel kanske är kanonsnygg i nyansen. No offense mot kanariefåglar eller isbjörnar.

Humid

I lördags när jag åkte hem till familjen med P och katterna hade pappa en liten överraskning till mig. Han hade shoppat på MAC i Göteborg och bland annat var skuggan Humid med. Jag älskar gröna skuggor, och man kan verkligen inte ha för många. Han hade även köpt två penslar # 239 och # 168. Hur jag har klarat mig utan 239 i alla dessa år är en stor gåta, och jag tänker svära vid den så länge jag inte hittar en bättre! Dessutom köpte han även Shadestick Sharkskin. Gullis-Pappa.



Så självklart använde jag Humid idag, i en snabb sotning.
Produkter jag använde:
Primer: UDPP och Cover All Mix
Skuggor: Satin M/s från MUS, Humid och Warm Suede från Mac
Kajal: Black från MUS
Eyeliner: Gel eyeliner Black från MUS
Mascara: False lash effect från Max Factor
Ögonbryn: Tri Brow Color från Mus

Jag började med UDPP, Primer Potion från Urban Decay över hela ögonlocket, och under ögat lägger jag en blandning av den orange/rosa och den beigea nyansen på påsarna under ögonen upp till franslinjen ;). Sedan greppas Satin, en vit skugga, med frostigt skimmer, och lägger den i inre ögonvrån, över locket och under brynet. Kajalpennan suddas in mellan fransarna. Denna linje behöver inte göras perfekt i och med att den ändå suddas, och sedan appliceras Humid  ovanpå, så ojämnt och flammigt är inga problem, så länge det är svärtat kring fransarna, för att undvika glapp. Så Humid, nya sötkompis, pressades fast med # 239, och vad snabbt det gick att bygga upp en snygg färg. Och inte ett enda nedfall av skugga på kinden eller under ögat. Därefter blendade jag med en stor blending brush från MUS (som inte är en favorit, stickig och usch), med en ljusare grön, Warm Suede, för att slippa hårda övergångar mellan highlighter och sotning. Missförstå mig inte, jag gillar också hårda övergångar, men solljus och arbetsplatsers hårda ljus är inte så förlåtande, så på jobbet håller jag mig till mjuka övergångar mellan skuggorna. :)



Sedan lade jag även Humid längs undre fransraden, en linje eyeliner, mascara och sen var jag klar!

Jag måste även ge er en liten teaser. På lördag är det inte omöjligt att jag visar upp hela ansiktet.

Puss på er!
/ Fia

Psssst! Rea...

När jag kutade en snabbis på stan idag tyckte jag mig se 20 % rabatt på The Body Shop. Om jag inte missminner mig ska det vara på deras Community Trade-produkter. Däribland kokos-serien. Smaskens!
Snart kommer dagens Öga! ;)

Puss på er!


Semesteeer!

tjoho! Nu går jag på semester, dock bara en vecka men det ska bli så sköönt!

Åker till stugan imorgon, sen kryssning på torsdag, stannar i sthlm till på söndag. Jag och korven ska ut på äventyr.
Ska även bränna några tusenlappar på MAC.. Vart ligger det? :p

Aja.. här är gårdagens sminkning:



simpel igen,. svart ifrån isadora smokeyes palette och guld ifrån makeupcosmetics



Nu blir det inga inlägg igen från mig på ett tag, men jag hoppas Fia håller bloggen flytande!
kanske hinner få in något på onsdag när jag är hemma i gävle å vänder :)

Skandal!

Detta är en skandal! Skandal I tell you! Läs detta mail jag just fick från H2T:

"Thank you for your recent order at Head2ToeBeauty.com! We want to inform you that per the manufacturer's (American International Industries-AII) direction, we cannot ship any of the AII products (Ardell, China Glaze, EzFlow, ibd, Gena, GiGi, ProLinc, Seche, and SuperNail) outside the United States. All United States companies selling AII products will eventually comply to this rule if they haven't done so.

However, if you have relatives or friends in the United States, we can ship it to the United States address.

Since your order contains one of the AII products, we cannot process your order. Your Order is cancelled. Your card has not been charged.

Please reorder without any of the AII products. We do want to apologize for any inconvenience this may cause.

Sincerely,
Sales
Head2Toe Beauty"

Vad är det som har hänt? Ska inte jag få tag i mina Retro Diva-lack? Buhu!

Puss på er!
/ Fia

Boarding Paradise

Hej på er! Fia är tillbaka!
Jag visste verkligen inte att det var så jobbigt att arbeta heltid, så fritidsintressen av alla dess slag har blivit lidande för mer primitiva aktiviteter, som tv, äta och sova de få timmar jag har lediga. Men dagen till ära har jag faktiskt knåpat ihop en sminkning.

Dessa produkter har jag använt:
Primer: UDPP och Cover all Mix från MUS
Ögonskuggor: Muffin M/s, Boarding M/s, Paradise C/s och Ginger Leaf C/s, alla från MUS
Kajal: Old Moss, Black och Snowflake, alla från MUS
Glitter: Aloe, Apple och Alva, Twinkle Eyeshadows från MUS (utgångna ur sortimentet, BUHU!)
Mascara: Max Factor, false lash effect
Ögonbryn: Wet´n´Wild



Jag började med en bas av UDPP på hela ögonlocket upp till brynet, och concealer för att dölja mörka ringar under ögat, dels för att ha en bas för det som skulle hamna under ögat. Sedan tog jag Muffin, en ljus, skimrande skugga, och använde den som higlighter i ögonvrån och under brynet. Därefter applicerades Paradise, en ljus grön, metallic skugga från inre ögonvrån till mitten på ögonlocket, och följde upp med Ginger Leaf, en ljus turkos, också metallic, från mitten av ögonlocket och ut mot yttre ögonvrån. Sedan greppade jag Boarding, som lades i globlinjen och tonades upp mot ögonbrynet. Sedan blendades alla för att undvika skarpa kanter.

Efter det applicerades en vit kajal innanför nedre fransraden, och en svart längs med övre fransraden. Under ögat målade jag en svag linje med Old Moss, en blå-grön, mjuk kajal, och lät den flyta ihop med Boarding. Mascara.
Nu var jag egentligen nöjd, men glittermonstret i mig krävde att få komma ut och leka, så jag började med Aloe, strök av lite på handen och tryckte fast glittret på inre delen av ögat. Därefter Apple, en lysande äppelgrön glittermix på mitten av ögonlocket. Efter det; Alva, på yttre delen av ögonlocket, i globjinjen och under ögat.



Glitter är skoj! I synnerhet när solen lyser och hela färgspektrat glimmar och gnistrar. Har ni möjlighet, så plocka upp några Twinkle Eyeshadows på MUS rea innan de försvinner helt och hållet.

Hehe, jag såg inte förrän efter att några hårstrån hade smygit sin in i ögat. Ni får har överseende med dem. ;) Jag borde ha tagit några fler bilder i flera vinklar för att ni verkligen skulle ha sett alla färgskiftningarna, men tänkte tyärr inte på det.
Hoppas ni får en underbar helg, med massa sol, värme och glitter. Kram!

Festsminkningen..

Här kommer gårdagens festsminkning, jag fick lite besök efter det så det var inte läge att sitta vid datorn :)



Egentligen en väldigt enkel sminkning som blev otrolikgt effektfull. har enbart använt 2 skuggor och en highlighter :)



I ögonvrån ligger softgrass ifrån Mus
yttre ögonvrån och under ögat ligger drama(?) från makeupcosmetics
det står så slarvigt skrivet under burken så man ser inte hela namnet men den är en väldigt mörk grön i burken
Highlighter satin från mus
Glittret som ligger längst ut är ett lösglitter från mus, oiron
Singelfransar ifrån Mus
'mascara ifrån mus



Basen är den samma, mörkade bara ned rouget lite



Sådärja.. hoppas ni gillar den! :)

fresh

här kommer dagens sminkning, som mest är osynlig. jobbade bara på med basen och slängde på eyeliner och mascara. Ska ned å möta en kär vän för fika. Ikväll blir det dock en partysminkning :)



Basen består av:
foundation 300 från marykay
rougepaletten, ljusa delen på haka näsa och panna
mörka runt haklinjen och hårfästet

Rouget Oh so fresh! ifrån Mus under kindbenet
Samt lie glitter på kindbenet ifrån viva la diva



Geleyeliner från mad
snowflake från mus
mascara från mus


Nu ska ja begee mig mot bussen! syns ikväll eller imorgon! Puss

Gårdagens bronzed.

Gjorde en sminkning igår och fotade men jag hade tyvärr inte tid att skriva ett inlägg om det, och bilderna tog jag på vägen till bilen :p




Hade varit på stranden innan detta så håret var ju lite fucked. :P Tyvärr vet jag inte namnet på skuggan som ligger på rörliga ögonlocket, men den i globlinjen heter forrest och kommer ifrån mus. en underbar mörkbrun skugga! Satin från mus som highlighter..

Nu ska ja sova, upp å städa bussar kl 9 imorgon.. puss

dagens lila

Blev en mjuk idag, körde först en gul-grön-blå-lila sminkning men det såg förjävligt ut så jag tvättade av mig och fick ont om tid:



Den rosa i innervrån är sassy ifrån MUS och den lila är också ett ed från mus men tyvärr ser jag inte längre vad namnet är.. det är bortnött.. den är ganska gammal iaf..



Den lila kajalpennan är också ifrån MUS.

Imorgon ska jag åka å bada så inget smink.. men vi syns igen på torsdag! Puss!

Too dolly sminkning

Har för mig att jag såg fia fråga när hon skulle få se mig använda too dolly paletten från MAC, och jag hade faktiskt glömt bort den lite, så nu har en sminkning med enbart too dolly, förutom muffin från MUS som highlighter :)



Började med att lägga den ljusaste rosa ur paletten(yogurt) i inre ögonvrån. Sen den rosa(romping) i yttre och sedan upp i globlinjen. Den svarta heter stately black och ligger i globlinjen.
undre ögat så ligger den blåa, too dolly. Samt ett glitter ifrån viva la diva



skuggorna är riktigt lättarbetade och gjorde sig oerhört bra ihop. Gillar verkligen vad den svarta och den rosa skapade för färg ihop, en nästan lilaktig svart.



Nu ska jag strax åka iväg till huvudstaden för å chilla lite med söt-cila och se britney ikväll. blir naajs :D


Hemma

.. eller ja, jag har varit hemma sedan kl 6, men jag tog ett bad först för å luckra upp all smuts, å sen skrubbade jag som aldrig förut. Har nog aldrig varit så ren :P Men abstinensen slog över så jag mötte upp min korv nere på stan för lite mer öl. :P

Jag drar till sthlm imorgon, vaknar jag inte omänskligt tidigt så blire dött imorgon med tyvärr.. Men jag har lite festivalsmink att bjuda på.. sminkade mig varje dag men glömde lixom bort att fota.. :P



Svart sotning med isadora paletten, lite mer sotat dock. Kul var att en brud frågade om jag hade varit bort till makeupartisterna och fått det gjort, det värmde lite :)



Dom andra var borta och jag hade sjukt tråkigt, då drar man fram sminkväskan :p



i helhet



Jessicas(linneas) festivalhatt ;)





Som sagt åker jag igen imorgon, hoppas jag hinner med något! nu måste jag sova innan jag somnar på datorn :P Puss på er sötnosar!

Festival

ska strax åka iväg till hultsfred.. men jag hinner med en sista sminkning här :) Blir kvällens festivalsmink..
därimot långt ifrån perfekt.. men jag har lite bråttom!



Det svarta i sminkningen är ifrån min isadora smokey eyes palett, det guldiga är 24k från mus och glittereyelinern är treasure från mus. eyeliner är blackout från mad minerals.



och en knasig FOTD.. Aja.. :P

sorry men jag han verkligen inte skriva ner en recension om borstarna.. tar det när jag kommer hem!
Hoppas ni får en underbar vecka! Kommer sakna er. Puss.

Lördagens



På lördagen kände jag för lite mera färg, en sminkning jag har gjort förut, tråkiga mig. men jag tycker att sådana här färger gör sig riktigt bra ihop!



den gröna färgen är egentligen mycker mera grön, men tydligen vill inte min kamera ta upp grön färg.. har haft det problemet förut, fick ta en hel del bilder innan det syndes så bra hur det såg ut.



Och en sista bild, som jag skrev i förra inlägget har jag en del att stå i nu. Jag hoppas dock att jag hinner skriva min recenstion om borstarna innan jag tar mitt pick och pack och drar iväg till hultsfred! Puss

I´m back



här är fredagens sminkning, körde inte på så hårt med färg nu när jag har varit utan smink så länge, och brunt funkar ju alltid!



Jag använde mina borstar ifrån sephora som jag kommer göra en mer noggran recention av sedan, men jag kan berätta för er att jag älskar dom!



Förlåt för att jag inte skriver så mycket men jag ska iväg och hämta min cykel och städa upp lite innan min mamma kommer på besök.. puss


RSS 2.0