Sussie´s Saga -

Jag lever och är frisk

Nu kommer ett ganska icke-smink inlägg.
Tänkte bara berätta att min lunginflammation är borta och jag kan andas igen. U-N-D-E-R-B-A-R-T!

Därimot jobbar jag på mitt nya jobb på swebus i tvätthallen varje dag mellan 9-1 och man blir så sjukt svettig av arbetet + värmen såklart så det är inte värt att sätta på sig smink. Men jag kommer igång snart igen :)

Har fått hem ett borst-paket med borstar som ska vara lika bra eller bättre än Mac´s borstar. det är en ripoff då borstarna ser ut och heter lika som mac´s, men jävligt mycket billigare. tror jag fick hem 10 st och det ska gå på.. 600 kr tror jag.
Ska testa borstarna så fort tillfälle ges och ge en recension, nu äger jag ingen mac borste att jämnföra med men det ska nog gå ändå :) Puss på er alla i värmen!

aah just ja, nästa vecka åker jag till hultsfredsfestivalen, så inget smink då, och v.30 ska jag dra på en liten utomlandsresa! det är tufft att vara sminkbloggare under sommaren :P
aja.. Hejdå ;)

hej mitt i sjukdom

hejhej! Jag blir sakta å säkert bättre, igår orkade jag fixa naglarna så det borde ju vara ett frisktecken om något ^^

det är en simpel fransk manikyr med ett av mina favoritlack, pearly white från essie. så underbart ljuvligt :)
stenarna är ifrån bf-beauty som vanligt :) 





en annan rolig sak var att jag vann en tävling hos söta viola - killer colours. här har ni hennes fina inlägg om mig! Glöm inte att spana in det och hennes blogg såklart :) Jag ska återgå till min dvala, borde vara fit for fight till veckan!
lunginflammation önskar jag inte ens min värsta fiende, det har varit otroligt jobbigt!

Puss på er!



Min återvändo

Kommer inte komma nu, då jag har åkt på en under härligt däng av lunginflammation.
Åkte till sjukan imorrse så jag inte kunde andas, fick syrgas och mys.
Har lunghinneinflammation på högra lungan och början till en på vänstra, så det blir inget gjort i mitt liv dom närmsta dagarna, är sjukskriven från båda jobben och ligger bara hemma och sover.

hörs när jag är frisk igen! puss

midsommarnaglar

Inte så roliga, inte så färgglada. men det blåa lacket 208 från essie är otroligt vackert, doppade ned tipparna i en glitteburk från bf-beauty som jag fick någon gång..


Midsommarsminkningen

Jag hann bli klar med en halvtimme till godo så jag tänkte att jag slänger upp detta innan jag drar :)



allting är ifrån mus förutom blue ice som är ifrån too faced. Jag började med eclipse i ögonvrån, blendade in den med explore, och sedan med en blendningbrush tog jag babybdoll och drog i globlinjen samt lite under ögat



för att markera ögat lite mer la jag även cooler under ögat för å ge det en mörkare effekt. sedan ett snabbt drag med glittereyelinern blue ice.



lösfrallorna är ifrån bf-beauty




Och en Fotd. nu ska jag bara leta upp nå smycken sen kommer maddelain och hämtar mig (btw så kör hon bilen jag ska köpa av henne snart, yay) vi ska åka till stallet å ta in hästarna sen försöka orientera oss ut till bergby. huhu.. :P
Puss på er :)

Midsommar

Hej allihopa! Jag ska bli bättre på att uppdatera här.. men i helgen försvinner jag ut på landet till min väns mormors hus mitt ute i ingenstans. Men jag satsar på att vara tillbaka nästa vecka!
...kanske.. jag jobbar dubbelt hela nästa vecka.. mwähää.. men det ka ju vara roligt att ha något roligare att göra..

Här är iaf gårdagens sminkning:




Min midommar sprinkning vill jag ha färgsprakande, det regnar och är grått ute men något ska fan representera sommar! vet inte om jag hinner få upp nå inlägg men isåfall kommer det när jag kommer hem :))

UR Fine ;)

Hej sötnosar. Hoppas er vecka har startat bra. idag tänker jag bjuda på min andra EOTD. jag har använt följande produkter:

Bas: Primer Potion från Urban Decay och High Tech Lighter Platina från MUS
Skuggor: Satin från MUS, Rouge Baileys, också från MUS, UR Fine från MAD Minerals och Hot Contrast från MAC.
Kajal: Black och Old Moss från MUS
Mascara: False Lash Effect från Max Factor och Telescopic Explosion från L´oréal.
Bryn: Brow Essentials från Wet n´ Wild




Jag började med en bas av UDPP och följde sedan upp med Platina, för att få en klistrig bas och få skuggorna att fästa bättre. Därfter lade jag Satin precis under brynet och tonade ihop med ett rouge, också från MUS, i färgen Baileys. Baileys är alldeles underbar, den är snäppet mörkare än min hudton och lämpar sig mycket väl för att tona skarpa övergångar mellan skuggor, såväl som mellan rouge och contouring, men det får bli ett senare inlägg. Sedan tryckte jag försiktigt fast pigmentet UR Fine, ett vacker blå-grön-turkos historia, som är så otroligt vacker, över hela locket, en bit upp mot globlinjen och in mot ögonvrån. Sedan tog jag den svarta delen av Hot Contrast, Mac´s Mineralize-skuggor och suddade in denna i globlinjen och sedan blendade jag färgerna så de flöt in i varandra utan alltför skarpa övergångar. Jag greppade Satin igen och lade den precis i ögonvrån för att ljusa upp ögat en aning och sen ramade jag in ögat med en svart kajal, på vattenlinjen och runt hela ögat, och Old Moss lade jag försiktigt under ögat efter den svarta kajalen och tonade ihop dessa försiktigt med en snedskuren pensel. Därfter var det bara att böja frallorna och applicera mascara.



Jag blev verkligen nöjd med denna makeup. Bilderna är tagna i dagsljus, varav den blundande i direkt solljus. Denna vecka har jag bestämt mig för att testa minst ett nytt pigment varje dag. Hoppas jag lyckas och inte livets nycker, eller sminklådan leder mig in på villovägar.

Kawaii

Det här med kawaii är ganska jobbigt med tanke på att jag lessnar på mina naglar efter.. 1 dag ungefär. Gjorde en ny igår och är redan less på den. stenarna är ju ganska pilliga och lacket jag fäster dom med torkar så fort så det är en jävla process.. Aja. Här har ni två urval, först en som blev skiiit som fick sitta på i en halv dag.




sen naglarna som jag blev ganska nöjd med och gjorde igår.. men känner mig ganska less på dom idag..



Puss.

Tråkig jag

Folk är ju roliga.. min bdb är bra mycket större än min blogg, och där har jag nu fått en kommentar att jag är så tråkig nu för tiden. Folk på bdb är väl medvetna om min väns död.. Aja.

Här kommer dagens tråkiga sminkning



så simpelt som en svart gel eyeliner från mad, muffin på hela ögonlocket och hyacinth i globlinjen..



Nu ska jag lägga mig i soffan å vara tråkig å vänta på C så vi kan åka till frugans grav, Puss på er sötnosar!

Yey

Vädret + mitt humör = dålig bloggare.
Har varit en hel del jobb på senaste för den delen. Bra, mer pengar till mig tack!
Imorgon ska jag åka upp till graven med Sötaste C.. behövs.. Har inte varit där på jättelänge :(
Aja.. nogbabblat..

Detta är en sminkning ifrån fredags tror jag. Ursäkta bildkvaliten men jag var stressad



det är bara skuggor från mus.
Började med att sota in Sirocco i globlinjen, sedan följa över den med a girls best friend som fia krävde att se mig i :) . i ögonvrån och insuddat i a girls best friend ligger soft grass.
Som eyeliner ligger en grön penna från mus som jag tyvärr inte minns namnet på.. och över den med ed 24 k, nedblött.



Jag hoppas solen besöker oss snart, men det ser ju inte lovande ut enligt SMHI. Snart har hela Juni gått, och mina blommor håller på att dö.




puss på er!

Dagen som varit

Jag lägger upp ännu ett inlägg, då inspiration, tid och ork för tillfället fladdrar i min kropp. Dagen har jag spenderat på Eckerö-färjan, med mission att handla öl till Rockweekend. Mission accompliced, men det var en kamp. Och det kommer nog aldrig bli en ordentlig pirat av mig! Båten började gunga ordentligt ungefär samtidigt som jag gick in i parfymdelen av Tax-freen, och båtens kraftiga krängande i samband med en stark doftkollision av alla möjliga parfymer och färgglada förpackningar, sparkade balanssinnet bakut och det var bara att hålla i sig och sippa mineralvatten i lugn takt med en trendig påse med texten: "För illamående".
Men så fort sjön (eller Ran, för er som diggar nordisk mytologi) lugnat ned sig kutade jag in i taxfreen och köpte en ögonskugga och en glitter eye liner från Viva la Diva. Jag betalade 41 respektive 49 kronor för produkterna, vilket inte är en så stor skillnad mot för i land, men jag ville verkligen köpa något.



Jag behövde verkligen en ny grå, fast skugga efter att min Crow från MUS har gått i kras och valet föll på Whisper. Jag älskar grå sotningar och i synnerhet på Suss. Tack vare henne fick gråa sotningar en revival hemma hos House of Fia. Glittereyelinern heter Petrolium Green och jag ser verkligen en framtid mellan oss två. En mörk sminkning med svart skugga, Deep Blue Green pigment från MAC och Petrolium Green tänker jag göra inom en snar framtid. Oooh! Jag längtar till dess!


Jag har faktiskt gjort swatches på dessa också, men jag fick inte riktigt till färgåtergivelsen. Jag tänker skylla på ösregnet och den kylslagna vinden. Det gröna kom inte riktigt fram och det grå var inte riktigt med på noterna heller.



Huvva! Det var en hård dag, men ölen är i hamn och nu längtar jag efter Rockweekend. Ska ni på någon festival i sommar?

Förresten, jag måste utbringa ett: Hurra! Jag vann nämligen Bjootis frågetävling och vann en hel drös med produkter från Jelly Pong Pong! Tack så mycket, snälla Bjooti! Har ni förresten läst hennes inlägg med svaret på min fråga? Det måste ni göra!

Slow Jam

Fia är tillbaka! Denna veckan började jag på mitt sommarjobb och blev helt överväldigad av att gå från distanspluggande till att jobba heltid. Nåväl, jag trivs massor och jag hinner måla naglarna på jobbet. ;)
Denna helgen har jag sportat Slow Jam från Color Clubs Dance To The Musiqe-kollektionen. Slow Jam är en otroligt mångfacetterad färg, med en röd bas, och varirerar från en djup brunröd färg med ett subtilt guldglimmer i elektriskt ljus, till en kall, stark vampy-red färg, helt utan skimmer i skugga eller moln.

Denna bild är tagen med blixt, fast utan att taklampan är tänd. Vet inte varför, men sådär ser Slow Jam ut när det är molnigt.

Hur denna färg ser ut i solljus har jag absolut ingen aning om, då jag inte sett en enda solstråle sen jag vet inte när. Men min reaktion när jag applicerade lacket var att jag verkligen blev förbannad på mig själv för att jag inte har använt det. Jag tycker verkligen om det här lacket. Det är nog inget topp 10, men den listan är hemskt svår att ta sig in på. På bilderna har jag ett lager underlack, två lager Slow Jam och ett lager Fast Forward Top Coat från China Glaze. Slow Jams torktid kan jag absolut inte klaga på, jag tog lite FFTC för att jag skulle krypa till kojs och ville inte riskera att förstöra manikyren. Hållbarheten är inte kanonbra, lite kantnötning har det allt lyckats få, men mest på grund av dagens göromål.


Denna bild är tagen i elektrisk ljus, utan blixt. Jag kan inte uppenbara det egentliga skimret som gömmer sig inuti Slow Jam, men det är superfint. En möjlig look-a-like till denna kan vara Tweed från Mavala, men jag är inte stupsäker på det.
Kram på er!

Inaktiva Sussie..

Hej hopp, jag är en usel bloggare!
Jag har använt mina nya geleyeliners, men lägger inte upp det för jag tänkte göra ett eget inlägg till allihopa. Men igår så tog jag den svarta, så det kan jag slänga upp :)



det är skuggan babydoll(mus) som ligger i globlinjen.


A girls best friend on golden mane...

Nu är det fanimig dags för min första eotd. Fortfarande osäker på vilka inställningar jag bör använda när jag fotograferar, men jag antar att det kommer arta sig med tiden. Sen om det beror på motivet eller inställningarna får vi se. ;)

Jag har använt mig av:
Bas: UDPP och Paint Pot Bare study från MAC
Skuggor (Allt från MUS): M/S White och A girls best friend och eyedust Golden Mane
Kajal: Snowflake från MUS
Mascara: False lash effect från Max Factor
Bryn:  Tri Brow Color från MUS



Jag började med Primer Potion från Urban Decay och därefter lade jag Bare study på ögonlocket för att få en klistrig yta, för att ge Golden mane ett bra fäste. Därefter lade jag A girls best friend i globlinjen och tonade den runt ögat, och suddade in den mellan de undre ögonfransarna. A girls best friend är en otroligt vacker grön skugga, underbar att jobba med och det är superlätt att bygga upp intensitet, såväl som att blenda. Den har ett subtilt guldskimmer som förstärks extra bra av Golden mane och jag kan inte annat är vara nöjd. Efter det lade jag White som highlighter i ögonvrån och precis under brynet. I know, brynen är en katastrof. Jag har faktiskt tänka ägna ett inlägg åt mina bryn, men dessförinnan, är det någon som har tips på bra ögonbrynsfärg?! Jag vägrar gå till salong, de slaktar bara de stackars, få strån jag har.

Oj, tankevurpa igen. Därfter lade jag en vit kajal innan för nedre fransraden, böjde frallorna och applicerade mascara. Färdigt! Men självklart blev inte färgerna så intensiva som i verkligheten, men ni kan få en liten idé om hur det ser ut i alla fall.




Kawaii

foki är ju en ny storbloggare, och hennes blogg gillar jag faktiskt att följa.
hon fick upp mina ögon för kawaii stilen på naglarna, en del är lite för mycket och en del är otroligt vackert.
detta är dagens.. hade en annan igår men jag glömde fota.. :p



det blåa är Lumene nr 45, strecken är mina artpens från bf-beauty och stenarna kommer också från bf beauty


har glömt att berätta, men spana in bf-beauty.com och kolla in deras nagelgrejjer, ett hjul med 1200 stenar går typ på.. 4 dollar, i sverige får du betala 1-500 kr för liknande! Ska lägga en stor order där sedan med massa nagelprylar!

Bränna. Eller inte bränna, det är frågan?

Hej allihopa!
Jag har varit så hemskt upptagen på senaste tiden med slutgiltiga inlämningar i skolan, praktikbesök och så hämtade jag och sambon ett litet lurvväder i fredags. Praktikbesöket gick bra och jag ska tacka ja (jag inleder praktikperioden med att åka en vecka gratis till Frankrike, Sephora, here I come ;)). Om ni undrar så pluggar jag till socionom och nu är det dags för långa praktikperioden. Och den lilla katten är så go så jag tror att jag nästan bryter ihop. Swatches på mina skuggor från MUC kommer också inom kort.

Men nog om mitt liv, det är ju smink som är det viktiga! :D
Jag är alltid kluven till solsäsongen. Å ena sidan vill jag vara alabastervit och se ut som att jag inte har sett solen på år och dagar.  En gotisk vampyr, med sitt inre väsen djupt begravet, bakom svarta ögonlock och blodröda läppar. Så känner jag ungefär från augusti till maj. Fast så blek är jag ju förstås inte. Alls. Men sen så slänger jag mina ögon på sommarkollektionerna som poppar upp, med snygga bronzing puder och snygga skuggor i alla möjliga färger och vips! så vill jag vara brun som en pepparkaka. Terry Barber, MAC´s head make up artist, presenterade "safarilooken", med svart- och brunsotade ögon och läckert shadade kinder och jag är banne mig hooked. Och ändå klöser rocksjälen inom mig ch säger att det är inte bad ass med bränna. Men joho! I år ska det banne mig bli det. Men jag håller mig nog till den solkyssta looken, främst för att jag inte blir brunare än så.

Vad tycker ni om solbränna? Är det något ni sportar? Och sminkar ni er annorlunda när det blir sommar?

Gårdagens sminkning

Tog mig upp till graven igår.. sen hem och gjorde mig iordning för å åka hem till en gammal vän som heter axel.




Jag började med empire, sedan honeypie, och till sist 24k längst in i ögonvrån, dom skapade en ganska tjusig övergång. Jag tog deep blue och la lite i globlinjenn för å få en lite djupare effekt.



Sedan på med pennan snowflake, under den med empire och till sist 24k. Eyelinern är black out gel eyeliner från MAD och mascaran är max lashes? från MUS.




Jag hade väldigt trevligt igår, och det gick bra att dricka. Fast jag höll mig mesta dels till 3,5.. :p Idag är segdag och jag ska lägga mig ned i soffan igen..

Pusspuss

Dagen innan

Imorgon begraver vi våran älskade carro, så jag försvinner ett par dagar härifrån.. jag hoppas fia gör ett inlägg snart för det var längsedan!
Häromdagen kom en leverans från madminerals med en hel drös med gel eyeliners, jag ville prova den lila, så voila, en lila sminkning :)




allt som inte har en parantes är ifrån mus. med tri brow colour menar jag den svarta ifrån den.
Jag tittade ned i min sminklåda och upptäckte att det var otroligt längesedan jag använde mina e/s från mus! har helt glömt bort dom då dom ligger i en liten separat låda



Började med att sota tribrow i ytterkanten av ögat  för att sedan få ett mörkare resultat där. Sedan lade jag på sassy i ögonvrån, empire över tribrow, för att få en fin övergång mellan båda applicerade jag xray emellan dom, behövde inte mycket skuggning då färgerna flöt fint ihop själva. muffin ligger i ögonvrån och under ögonbrynet.




Sedan åkte nya gel eyeliner från mad, venomous på, jag är så himla glad över mina nya eyeliners, en kväll när jag orkar ska jag lägga på, fota, ta bort, lägga på ny och visa er hur fina dom är!
För att piffa upp sminkningen lade jag över glittereyelinern pruple rain.
på vattenlinjen ligger pennan snowflake.



en konstig FOTD. vet inte varför, men varje bild jag tar nu för tiden på mig själv ser bara helt skum och sne ut. Wierd wierd..



en till konstig en. och av alla miljoner bilder jag tog blev dessa två bäst.



Jag vet att jag ska försöka hålla detta till en renodlad sminkblogg.. men jag måste bara få skriva ut att imorgon kommer förmodligen bli den jobbigaste dagen i hela mitt liv. mina älskade, finaste, bästa carro ska begravas, och jag vet inte hur jag ska hantera det. min fru, mitt allt. äääh! Faen.. Livet är bra hårt.



Jag kanske kommer tillbaka reda på lördag, vem vet? Jag har ingen aning om hur jag kommer reagera på detta. Men inom en snar framtid hörs vi igen! Tack för alla era peppande kommentarer! även om det bara handlar om sminket så uppskattar jag det som fan och suger åt mig vartenda ord. ni är underbara!

Arbetsintervjusmink

Fick ett litet oväntat samtal häromdan från företaget som min pojkvän jobbar på, det resulterade med ett inbokat möte, och jag hade typ fått jobbet innan jag kom dit men det var väll typ en arbetsintervju.. eller ja.. mer.. såhär och såhär ska du jobba. Haha :p känns bra iaf! tonade ned lite på sminket idag, men la en lite kraftigare eyeliner.



Började med att lägga satin på hela rörliga ögonlocket, sedan med en blending brush lägga på khaki gold i globlinjen. sedan på med muffin på ögonbrynsbenet och 24 k över khaki gold för att ge det hela lite mer skimmer.
Fick lite tidsbrist sedan, slängde på eyeliner lite kladdigt och begav mig iväg..



en allmänt CP FOTD på mig :P vet inte vad min lugg, eller jag för den delen, håller på med :P


RSS 2.0