Sussie´s Saga -

Ace Of Spades

Jag har ju lovat att visa Sminkan skuggan Ace Of Spades, som finns i Kat von D:s True Romance-palett. Ursäkta att det dröjde! :)
Ace Of Spades är en mörk lila skugga, späckad med lila och blått glitter, verkligen supervacker i paletten! På ögonen blir den mer matt, glittret tenderar att lägga sig under ögat istället. Jag lade skuggan på min tidigare sminkning, så jag ska prova den på en klistrigare yta och se om glittret stannar kvar. I övrigt kan jag inte klaga, Ace Of Spades är en synnerligen sexig lila, jag känner mig mörk och farlig och vill gärna att det ska snart infalla ett tillfälle för mig att använda den. Ni får ursäkta mig totala brist på kreativitet, jag är inne på min fjärde förkylningsvecka och tycker att jag är synnerligen trött på att vara det. Snart ska ni få något annat än sotningar, jag lovar!

Skynda! Fynda!

Jag köpte precis denna paletten av denna säljare på Ebay för 1.69 USD! Med frakten blev det ca 10 dollar, för 88 skuggor! Jag är i fyndhimlen!

Let´s Groove!

I min senaste nagellacksbeställning befann sig även Let´s Groove, ett lack från China Glaze´s höstkollektion från förra året, Retro Diva. Varför jag väntade tills nu med att beställa det förstår jag inte själv, men det är ju så snyggt att jag knappt kan förlåta mig för det. Nåväl, Let´s Groove är en vacker lila nyans, med kall underton, men utan att dra mot blått. Skimret är blått/rött/rosa. Väldigt mångfacetterat och mycket vackrare IRL. Täckningsförmågan är bra, är man duktig på att måla räcker det med ett lager, men jag är inte så duktig och jag trivs med två lager. ChG Ridgefiller som bas och Nubar Diamont and Shine som överlack.

Bloodletting

Först ut att testas ur Kat Von D-paletten blev... Bloodletting!
Bloodletting är en röd krämskugga, mycket lik MUS E/D Dino eller Rouge Metal Cherry. Jag slog på Siouxsie And The Banshees Hong Kong Garden på repeat och sedan var det partytime för mig och Bloodletting.
Jag har använt följande produkter:
Primer: The Balm Sexy Mama och MUS Lippencil Raspberry
Ögonbryn: Wet n´Wild Brow Essentials och Mac Carbon
Krämskugga: Kat Von D Bloodletting
Fasta ögonskuggor: MUS M/S White & Diva och Rouge Metal Cherry
Kajal: MUS Black
Eyeliner: MUS Cake Eyeliner Black
Mascara: Max Factor False Lash Effect
Jag grundade med lite puder och MUS Lippencil Raspberry som jag suddade noga med fingret på hela ögonlocket och en bit upp på brynbenet, för att få en torr bas under krämskuggan. Sedan spatlade jag upp Bloodletting och applicerade över hela locket, upp på brynbenet och tonade noga. Ett lager blev lite fesigt, så jag jobbade på ett lager till, men nästan genast, och som förväntat, började det creasa sig, så jag blev tvungen att plocka fram några fasta skuggor. Jag valde M/S Diva och Rouge Metal Cherry, båda från MUS, vilka bara förstärkte Bloodlettings röda färg, än att förändra den. Färgen ni ser är alltså Bloodletting, medan Metal Cherry fixerade och Diva fick ligga globlinjen för att ge djup. White som highlight i ögonvrån och under brynet. Eyeliner, kajal, ögonbryn och mascara på det.
Jag blev sugen på att göra den lite mer extrem, lite mer fest, så jag applicerade mer Bloodletting, över, under och runt ögat, fixerade med Metal Cherry och lade ytterligare Diva i globlinjen, Carbon längs undre ögonfransarna och i ögonbrynen och mer eyeliner, samt ett lager mascara.
Jag gillar Bloodletting, den är en riktig fining och jag tänker använda den fler gånger under hösten. Gärna under svarta och plommonfärgade skuggor. Det är inte omöjligt att den också kommer hamna på mina läppar.

Scarlett Johansson för Dolce & Gabbana

Scarlett Johansson är en av de vackraste kvinnorna i hela världen och en sann kameleont. Hon är en perfekt modell för Dolce & Gabbanas höstkollektion, och jag känner inspirationen riva i fingrarna. Jag älskar verkligen de mörka läpparna, med de nedtonade, men inramade ögonen. Och ögonbrynen är så perfekta! Såhär vill jag se ut i höst!
Bilden är lånad från Temptalia

Venusta Impetus

Så står det på min Kat Von D-palett!! Den kom idag! Den är så snygg!
Jag köpte mitt exemplar på Ebay för ungefär 37 dollar i onsdags, så det tog inte särskilt lång tid för den att dyka upp från staterna.
Med lite uppdaterad information så är detta True Romance Eyeshadow Palette från Kat Von D:s kollektion Adora. Paletten innehåller 8 ögonskuggor, varav tre är krämiga.
Det första som slår mig efter att jag har virat upp bubbelplasten är att jag tror att jag har fått fel palett! Vadå vitt, liksom? Jag trodde det bara skulle vara svart och rött. Men jag fattar ju direkt att det bara rör sig om en ytterkartong, till vilken jag bedyrar min eviga trohet. Satan, vad fin den är! Som ni ser på bilden står det Venusta Impetus, och den översättning jag får efter lite Googlande är att det betyder "Kind Attack" (knasigt om det skulle röra sig om det tyska, och inte det engelska språket :P).


Temat är tydligt, och sammanfattas på kartongens baksida: "Every woman has two sides". På baksidan finns även namnen på de olika skuggorna. Namnen är verkligen roliga, personligen tilltalar de min rock n´roll livsstil, och Kat von D är synnerligen en inpsirationskälla för oss brudar som gillar rockigt, mörkt, sotigt, men kvinnligt och stylish.
Albino: En vit, glittande, fast skugga. Tänk er MUS E/D Crystal, men i fast form.
Holy Bible: Är ljust silver-blå och skimrar fint i silver, också en fast skugga.
Slayer: En krämig skugga i silver.
Glock: En rökigt grå, fast skugga som skimrar i silver.
Crucifix: En svart, matt krämskugga.
Bloodletting: En burgundy, köttröd krämskugga med ett fint rött skimmer.
Ace of Spades: En lila, fast skugga, späckad med lila och blått glitter.
Oddfellow: En svart skugga med blått och grönt glitter.
Paletten innehåller också en spegel i locket, och jag fick med två, små, dubbeländade syntetpenslar. Penslarna är väl inget att hänga i julgranen direkt, men funkar om jag inte hittar mina vanliga syntetpenslar/har hunnit torka dem. Man kan aldrig ha för många syntetpenslar.
Jag ska lägga upp swatches senare, men för tillfället får ni nöja er med bilder på skuggorna. Den ljusa delen är fotad i direkt solljus. Blixt var bara att glömma, skuggorna reflekterade alldeles för mycket. De mörka är tagna med blixt.
Jag är så himla sugen på att sätta penslarna i dessa, men jag vet inte var jag ska börja. Hjälp mig gärna med önskemål! Jag köpte min palett från denna säljare, och han verkar ha någon palett kvar ute på auktion. Jag känner dock att jag har ställt till det lite för mig iochmed detta inköp, för nu vill jag ha alla paletterna! Nåväl, jag får lösa det någon gång i framtiden.
Ni får även en katthälsning från min synnerligen bildsköna och kamerasugna katt. Jag hade lite problem när jag skulle fota mitt i eftermiddagsgassandet. Ha en fantastiskt start på veckan. Lämna förslag nu på vad ni vill att jag ska börja med, så lägger jag upp imorgon. :)

Black Swan

Detta är ju en sminkblogg, som vi alla vet, men även en sminkgalning kan vara utan smink flera dagar i rad. Jag har ägnat mig åt att bli ordentligt frisk dessa dagar, för att kunna komma igång med träning och andra viktiga saker nästa vecka, och sminket har hamnat på efterkälken. Sjukdagar brukar jag vika till inspiration, och jag hittade en promobild till en film med Natalie Portman och Mila Kunis, Black Swan. Dessa damer spelar rivaliserande ballerinor i en skräck/thriller, och har premiär den 1 dec i USA. Jag vill se den sååå gärna. Bara filmtiteln i sig är en inspiration.

Jag tycker sminket ser helt fantastiskt ut, med en sotning lika den svarta svanens vingar, highlightern, läpparna, linserna och den knappt synliga mouchen!
Här kan du se filmtrailern och här är den officiella informationen. Passa på att titta på en bättre bild när du ändå är där. :)

Shiseido på Eleven.se

Nu har min favoritskönhetsbutik Eleven fått in märket Shiseido, ett japanskt kosmetikamärke med inriktning på smink, hudvård, solprodukter, hudprodukter för män och parfym. Eleven är nu en godkänd återförsäljare av märket, som har anor från 1872 i Ginza i Japan. Därför är Shiseido världens äldsta sminkmärke.

Personligen ligger Shiseido något långt ifrån mitt ekonomiska räckhåll, men jag skulle gärna prova hudvård när jag slipper CSN-träsket. Just nu lockar foundation och kanske ett läppstift. Jag gillar att det finns både superdyra produkter (3100 kr för en ansiktskräm) och produkter i mellanlyxklassen. Det sätter tonen för själva märket. Jag menar, har man köpt något är det ju nästan som att man lika gärna kunde ha köpt en ansiktskräm för 3100 kr. Lyxsmitta. Okej, vi går vidare.
Jag förstår att det kan förefalla vara dyra produkter för vissa, och 4-500 kronor är mycket pengar. Jag tycker inte riktigt att man kan sätta ett pris på bra hudvård, hittar jag något som fungerar för min problematiska hud, kommer jag betala priset, för jag vet att det är värt det. Det är upp till var och en och vad du är villig att prioritera.
Jag har även hört skvaller om att Shiseidos ögonfransböjare ska vara i samma klass som den oerhört hyllade ögonfransböjaren från Shu Uemura. Skillnaden är dock att Shiseidos finns tillgänglig för den svenska marknaden.

Midnight Mission

Igår fick jag mina efterlängtade, nya nagellack fraktade direkt från USA. Det blev bland annat ett gäng från ChG Vintage Vixen, och jag börjar med att visa Midnight Mission.
Midnight Mission är mörkt blå, utan att vara svart, och späckad med silvrigt och blått microskimmer. Jag älskar det! Jag känner mig som Mata Hari eller Marlene Dietrich, en spion på hemligt uppdrag, livsfarlig, vapenbeklädd, men lika stylish som alltid. Okej, kanske inte riktigt, men det är därför jag älskar smink, för det är något mer än en färg. Manikyren består av ChG Ridge Filler Base Coat, två lager Midnight Mission och ett lager Nubar Diamont snabbtorkande överlack. Lacket har hållit bra, och 24 timmar är lite av ett rekord för mig, på grund av att jag har så skivade naglar. Jag är övertygad om att Ridgefillern har gjort sitt jobb, men jag behöver testa det mer innan jag ger ett utlåtande.
Har ni köpt något ur Vintage Vixen? Eller är ni mer intresserade av andra höstkollektioner?

Ebay är min vän...

Jag längtar efter dig, min Adora-palett! 37 USD för denna vackra pryl. Jag bryr mig inte ens om skuggorna är dåliga, den är så snygg. Spana in Ebay om du är sugen på någon av Kat von D:s paletter, eller andra produkter. :)
Idag får jag även min nagellacksbeställning från Transdesign. :D

Tillbaka från skärgården

Hej allihopa!
Nu är jag tillbaka efter några härliga dagar i Stockholms skärgård, men har tyvärr utvecklat en vidrig förkylning på grund av Sonispheres äckliga väder, så vi får se hur det går med uppdateringarna ett tag fram över.
Hoppas ni har det bra och njuter av de sista sommardagarna och att ni har fått tag i några Graffiti Nails. Jag totalfailade sminkshoppandet när jag var i Sthlm, tidspress, snor och feber är ingen lyckad kombination, tyvärr. Nåväl, jag borde ändå spara mina pengar till Venomous Villains-kollektionen och Make Up Stores höstsläpp, vad det nu är. Jag har inte sett något alls om MUS kommande kollektioner. Om du har, berätta gärna lite skvaller i kommentarerna?
Ni får även gärna tipsa mig om bra inlägg att läsa nu, medans jag är sjuk... :)

Isadora Graffiti Nails

Graffiti nails har redan landat i butik!
Jag har längtat efter krackelerade naglar ända sen jag såg det hos Sminkan för två år sedan, och nu kan jag äntligen ha det! Hittills har jag kommit över ett vitt och ett grönt, de svarta har varit slut överallt (två ställen i Gävle som hade fått in dem). Nu hoppas jag på att mina spanare kommer hålla koll och köpa ett gäng svarta om det finns. Själv tänker jag ta en titt i Stockholm imorgon, för jag ska på Sonisphere! Shit P vad jag längtar.
Mina festivalnaglar består av ett lager Nubar Base Coat, tre lager Liquid Leather från China Glaze, ett lager Diamont Shine från Nubar och ett lager Isadora Graffiti Nails White Art. Det vita börjar krackelera omedelbart efter applicering, så man får vara lite snabb på handen. Finishen torkar matt, det ser nästan ut som Tipp-ex och känns lite torrt, så jag kommer applicera ännu ett lager topplack. Jag tycker att det blev riktigt coolt, det ser ut som jag har Vince Neils brallor på naglarna.
Jag längtar verkligen efter morgondagen, förutom det faktum att jag måste fixa mitt smink redan kl 06.00 på morgonen, med sotning, lösfrallor, rubbet. Den som vill vara fin (och sexigt rocksliten) måste lida pin. Jag vill önska er alla en trevlig helg, en fortsatt trevlig semester/sommarlov eller välkommen tillbaka till jobbet. Jag är bara hemma och vänder på söndag, då större delen av nästa vecka spenderas i Stockholms skärgård. Vi hörs när jag är tillbaka.

Kat von D - Adora

Ååååååh, Sephora! Varför finns ni inte i Sverige? Varför vill ni inte skeppa till Sverige? Varfööööör?
Jag skulle bara kolla lite vad Kat von D:s produkter kostar på Sephora i jämförelse med Ebay, och vad händer då?
Jo, jag får syn på Adora, höstkollektionen. Som ett totalt metalfan älskar jag allt som är rött, svart och ser badass eller gotiskt ut. Förpackningarna är otroligt snygga och jag är en riktig sucker för både det och för Kat von D, kvinnan är otroligt snygg, talangfull och framgångsrik, och hon dejtar Nikki Sixx.
Ögonskuggspaletten är så galet snygg! För 34 USD får man åtta ögonskuggor, med tre krämskuggor och fem fasta. Krämskuggorna är från vänster sett: 3, 5 och 6. Rescensionerna på Sephoras hemsida går isär, vissa älskar, andra hatar, men det är väl som det brukar vara. Jag skulle gärna skapa sotiga ögon med denna palett. På Ebay får man punga ut ca 45 USD för denna palett, vilket förvisso inte är dyrt, men lite snål blir jag allt.
Jag älskar, som känt, röda läppstift! Och detta är inget undantag. Adora beskrivs som Kat von D:s signaturfärg; en perfekt röd för den som vågar synas. Adora betyder "Älskad" på latin, och med hylsans vackra röda rosor kommer Adora absolut bli älskad, om den någonsin infinner sig i min ägo. 18 USD kostar denna juvel på Sephora.
En parfym ingår också i höstkollektion, bärandes samma namn, Adora (eau de parfum), som de andra produkterna. Med toppnoter av björnbär, lychée och svartvinbär, ett hjärta av hyacint, mango och jasmin och en bas av mysk, amber och patchouli. Jag är intresserad, men parfymer är svårbedömda på förhand. Snygg flaska dock, och det får mig alltid på fall. Parfymen finns i två storlekar, en roll-on variant för 16 och en fullstor variant för 55 USD.
Slutligen har vi ett smyckesskrin i Adora-serien, med en röd interiör och sex fack att förvara alla sina smyckesgripar i. 150 USD kostar denna sötnos.
Blir ni lika sugna som jag på att införskaffa något?
Information och bilder: Sephora.com.

Rea på MakeUp Cosmetics

MakeUp Cosmetics är ett av mina favoritmärken vad gällande mineralsmink; gediget färgutbud, bra kvalitet och utvecklas ständigt. Från början lanserades ett stort gäng lösa ögonskuggor, men nu finns det ett helt sortiment med flytande och lösa foundations, bronzers, puder, rouge och läppprodukter, alla utan de potentiellt skadliga ämnena Talc och Bismuth. Dessutom finns det penslar och lite annat plock.
Just nu har de en, från min sida mycket uppskattad mängdrabatt, ordinare pris per ögonskugga ligger på 59 kr, men nu kostar de endast 39 kr. Och ju fler du köper, desto billigare blir det. Jag uppskattar dessa reor speciellt för att det är ett ypperligt tillfälle att prova färger som man kanske känt lite: "Njaaa, jag vågar nog inte, jag klär nog inte i pajasblått eller chockrosa", men om varje skugga kostar ungefär 33 kr, så gör det ju inget om man provar och kanske inte diggar det.
Se till att beställa ett gäng och prova om du inte har provat MakeUp Cosmetics innan. Bland mina favoriter finns:
Lucky Silver
Blackstar Blue
Blackstar Green
Mystic
Kinda
Peacock
Female
Klicka här för att komma till hemsidan.

Too Faced Leopard Love Complexion Perfection Kit

Nu börjar höstnyheterna nå skönhetsdiskarna och webbshopparna, bland annat finns Too Faced höstkollektion att handla nu på Eleven. Too Faced är verkligen ett av mina favoritmärken, de levererar spännande produkter och känns lite L.A-plastiga (tänk Victoria Silvstedt), utan att vara tacky ;).

I höstkollektionen Get Naked ingår Leopard Love Complexion Perfection Kit (de kan verkligen det där med milslånga namn), en palett med tre stycken olika rouge:
Peach Leopard ger ett härligt aprikosglow till dina kinder.
Candy Leopard ska få dina kinder att "poppa" med en härlig rosa kombination.
Pink Leopard är en av Too Faceds storsäljare och har både bronziga, neutrala och rosiga toner som du både kan använda till att bronza eller bara ge färg åt dina kinder.
Jag älskar verkligen leopardmönstret (förmodligen på grund av min livslånga kärlek till sleaze- och glamrock), och rouge kan man verkligen inte få för många av. Dock skulle jag vilja få ta en titt och känna lite på rougen innan jag slår till, så jag skriver en mental komihåg-lapp till mig själv att springa ned på Åhléns City i Stockholm nästa helg, när jag ska förära Mötley Crüe med mitt närvarande på Sonisphere-festivalen.
Too Faced Leopard Love Complexion Perfection Kit finns bland annat att köpa på Eleven för 350 kr och via Too Faced officiella hemsida för 30 USD (om de skeppar internationellt är osäkert).


RSS 2.0