Sussie´s Saga -

Prylarna jag inte kan leva utan # 1

God morgon!
Igår var jag på Make Up Stores klubbkväll, supersugen på att handla lite nytt. Men de hade inte fått in de nya produkterna! Gissa min besvikelse?! Men det blev en del shopping ändå, som ni får se ikväll.
Idag introducerar jag en ny kategori på Sussies Saga: "Prylarna jag inte kan leva utan". I denna kategori kommer jag berätta om mina ovärderliga beautyprylar, de som jag inte fattar att jag har kunnat överleva utan innan.
Först ut är: Tangle Teezern!




 
Den har ni säkert alla hört talas om tidigare, men det går inte att tala sig nog varm om den. Den är utan tvekan ett mirakel och reder ut alla tovor, trassel och knas som uppstår i mitt hår. En orolig natt med en massa uppruggade testar? Massa volympuder, toupering, saltvattenspray och hårspray? Tangle Teezern rår på allt! Jag har ett hår som gärna trasslar och tovar, och jag drar mig inte för att använda både det ena och det andra. Och jag älskar att den går att använda både när håret är torrt och vått, jag behöver inte oroa mig längre för att skada håret. Nu har jag däremot blivit lite håröm, jag klarar inte riktigt av att använda en vanlig borste längre, om jag inte först har gått igenom med Teezern. Summa summarum är att det är världens bästa hårborste och jag vägrar leva utan den! 159 pix på Eleven får du betala för godingen, vilket är fantastiskt billigt med tanke på hur väl håret mår i fortsättningen!

/ Fia


Smell you later...

Hej på er!
Hur har er dag varit? Min dag har varit bra akademiskt, men sminkmässigt desto värre. Min torra hud kring ögonen dukar under kylan, så jag är rätt så sparsam när det kommer till ögonskuggor och primers. Och tyvärr så smetade min mascara och eyeliner direkt när jag kom ut, kyla och starkt solljus som reflekteras i snön är inte klang- & jubelfest, tycker jag.
Därför tänker jag visa er min doftgarderob istället, för parfymer är något jag tycker är himla skoj. Jag letar ständigt ”signaturdofter”, dofter som känns som JAG. Som om JAG skulle kunna lukta så jämt, som om JAG var född så. Rätt höga krav, med andra ord.

Just nu rullar jag på fyra parfymer, ingen den andra lik.

Clean Shower Fresh EdP är min främsta vardagsparfym. Den doftar som den heter, det känns som om jag precis har stigit ur duschen när jag bär den. Den är fräsch och lättburen, underbar i sin enkelhet. Jag kan skönja noter av citrus, liljekonvalj och djupt liggande träiga toner och mysk.  60 ml kostar kring 600 kronor, så det är dyra droppar vi pratar om, men jag tipsar om att titta efter specialerbjudanden, eller vår allas vän taxfreen.

Harajuku Lovers Lil' Angel by Gwen Stefani EdT är den söta lilla dockan i bilden. Jag sprang på Harajuku Lovers när jag var i Frankrike i höstas, och jag kunde verkligen låta bli att plocka med mig Lil' Angel med mig hem. Denna parfym doftar sött av ananas och citrus, men är inte sliskig som den skulle kunna vara på grund av de blommiga inslagen och den träiga noten. Denna doft använder jag när jag känner mig ”söt”, kanske på den lugna fredagskvällen efter träningen, eller på en middag då jag vill dofta gott, men inte mycket. Jag betalade 25 euro för 30 ml, men det bör gå att komma billigare undan på exempelvis Ebay.

Whisper fragrance by Make Up Store är parfymen i den röda flaskan som är formad som ett människohjärta! Hello! Bara det är ju anledning nog att köpa den! Parfymen lanserades i samband med kollektionen Whisper 2008, som var inspirerad av vampyrer, goth och mörker, och kostade vid lanseringen 895 kronor! Jag köpte den dock på rea för 250 kr (phew!). Toppnoterna i denna parfym är tunga och träiga, som sedan följs upp av en sensuell blommighet och avslutas med citrustoner. Det är som om de har bytt plats på topp- och basnot. Jag älskar denna doften, fick jag bestämma skulle jag alltid dofta Whisper. Men, och detta är ett stort men, parfymen avdunstar larvigt snabbt! Snabbt uppskattat är den borta inom två timmar, och då finns det bara en svag citrusdoft kvar, vilken jag tycker är skandalöst! Så därför gick jag vidare i mitt sökande efter den perfekta parfymen för min nattpersonlighet och fann:

Ricci Ricci by Nina Ricci EdP är den lilla, lila, söta flaskan med en rosett på toppen. Denna köpte jag för en vecka sedan från Eleven, 30 ml för 440 kronor, och det är en helt fantastisk doft. Jag känner mig mogen, självsäker och sexig, som redo för att slå klackarna i taket. Doften är söt och träig, men jag måste ta hjälp av Elevens beskrivning; Ricci Ricci öppnar med rabarber och bergamott, övergår i blommorna Beauty of the Night (men jajaja, vilket fantastiskt namn!) och Rosa Centifolia. Basen består av patchouli och sandelträ och beskrivs som kontrastfull, vilket jag absolut håller med om! Och det bästa av allt, doften håller! En perfekt festparfym, men även lämplig på dagen om den används sparsamt.

Detta blev ju lite av ett monsterinlägg, hoppas ni har tagit er ända hit. Vad använder ni för parfymer? Eller räcker det kanske med bodylotion? Berätta, för jag är supernyfiken!

Kram på er!
/ Fia


Grey is like black, but not quite...

Hörrni! Såhär kan vi inte ha det! Jag kan eventuellt vara den sämsta medbloggaren i Sverige. Eller världen. Och det är ju inte så party, så från och med nu lägger jag av med det!

Suss har det lite kämpigt nu, och jag tänker göra allt jag kan för att hålla bloggen flytande tills hon är på benen igen. Jag har massor att skriva om, men vi mjukstartar med en NOTD (nail of the day).

Lacket jag bär på mina klor är Minsk, en liten vän från Mavala. Jag misstänker att det tillhör en ny kollektion, men jag har inte sett något på de större bloggarna och jag är tyvärr inte så haj på Mavala. Varför? Misstänker att jag inte diggar storleken på flarrorna, tycker faktiskt det är himla jobbigt med de stubbiga penslarna.



Detta är ett cremelack, i en mörk grafitgrå nyans. Jag kan dock ana blå undertoner, det känns som att färgen är sagoelefantgrå. Om jag någonsin kommer ha en elefant, vill jag att det ska vara i denna färg. Färgen glider på bra, torkar snabbt och har en fin glans. Manikyren består av bas bestående av Trind Nail Repair, två lager Minsk, jag tror man kan klara sig på ett om man är flink i fingrarna, men jag gillar två lager, och ett lager Poshé. Jag kommer nog lägga mer överlack sen, då jag tenderar att tappa nagellacket redan samma dag. Jag blir himla sugen att piffa till nagellacket när jag ser det, svarta tippar känns som en hit. Vad tycker ni, är Minsk en pärla?


Dita

Är det en skugga jg är glad över att jag har i min ägo så är det dita ifrån makeupstore, en mörk djup lila färg som är helt amazing! Fick jag bara välja å bära en skugga så skulle det vara dita!
Har använt mig av:
Muffin
Dita
Glittereyeliner ifrån toofaced





Vet inte när detta publiceras men i helgen åker jag iväg på en kryssning så då kommer inga sminkningar upp, förhoppningsvis har jag tid å fota min sminkning då samt dom jag ska göra på andra :)


Tri brow color

Är man sugen på en brun sotning eller vad man nu ska kalla detta så är tri brow color verkligen en bra produkt att ha till hands!

Har använt mig av:
Tri brow color
siberia








nu ska jag iväg för 12h arbete, skoj va? :p

cheer for mock orange

nu är vi tillbaka på det rosa temat igen, denna gång efter sminkans önskemål, någonting rosa och orange, och detta är vad jag fick ut av det, var tvungen å pilla in lite gult också då jag tycker dom färgerna blir så himla fina ihop :)

har använt mig av:
Cheerleader
Mock orange
Honey pie
Satin







Det har varit lite galet mycket jobb på senaste, samt att jag nu har börjat med Allmän Psykologi B, där vi i första delmomentet ska göra 2 stora arbeten, inte så roligt med andra ord.. så vi får se hur uppdateringen blir men jag ska göra mitt bästa för att det inte ska bli så glest!

Imorgon har jag en heldag i skolan, det hade vi aldrig förra terminen, så jag får se om jag hinner sminka mig på morgonen.. Annars kommer ingenting imorgon..

Puss på er sötnosar.

olive

Snodde åt mig några skuggor på mus´s rea.. dom är inte rosa men ja ville prova dom :)
Imorgon kommer nog en rosa-orange skuggning :)

har använt mig av
olive
breath
satin





Ja tycker verkligen inte om å fota mig själv när jag inte har foundation.. alla som har fräknar hatar dom å alla som inte har tycker att det är gulligt.. men ja, jag gillar inte mina :p Sen har jag börjat få jättemkt småkvisslor å andra hemskheter.. så jag ska vara sminkfri från huden i ett par dar, därav ingen foundation :P  Men men!



Å varför kan man inte få se ut såhär jämnt? tkr jag blir så himla mkt finare med hög kontrast, min kamera cepade sig igen :P

Puss på er!


RSS 2.0