Sussie´s Saga -

Deep Blue Green Crystal Queen

Det var länge sedan jag lade upp något smink, men i och med vädret har sminklusten och inspirationen återfunnit sig, och jag längtar faktiskt efter hösten.
Jag traderade hem Crystal Queen för några veckor sedan, en Microshadow från Make Up Store. Den är mörkt, mörkt blå, nästintill svart, med fint blått microglitter i. Den vill jag nog leva i i höst. Den med ett par mörkröda läppar.

Jag har använt följande produkter:

Ansikte:
Foundation: I.D. Bare Minerals Light
Concealer: MUS Cover all mix-pennorna
Puder: The Balm Sexy Mama
Rouge: MUS Cabana Boy
Shading: MUS Baileys

Ögon:
Primer: UDPP och MAC Paint Pot Blackground
Ögonskuggor: MUS M/s Crystal Queen & Satin, Rouge Baileys och MAC Pigment Deep Blue Green
Kajal: MUS Metallic sea och Deep blue sea
Mascara: Max Factor False lash effect
Bryn: Wet´n Wild Brow Essentials

Läppar:
Läppstift: MUS Dust på en bas av Cover all mix
Läppglans: MUS VirginHa en trevlig fredag!

Våga vägra osminkat...

Eller?
Efter att ha läst denna artikel i Aftonbladet och tillhörande kommentarer, blir jag en aning upprörd. Att kalla smink spackel är både en förolämpning och ett hån mot det som jag betraktar som ett av mina största intressen, och mot kvinnor i största allmänhet. Den kattlådemedia Aftonbladet tjänar pengar på byter vind, segel och kappor var dag, ena dagen ska kvinnor kopiera Blake Livelys naturliga skönhet, andra dagen är sotade ögon, eyeliner eller röda läppar det coolaste sen Tupperware. Förvåningen är inte total när det rapporteras om ökad mobbing, fler självmord, ätstörningar, dysmorfofobi, flickors och kvinnors självkänsla har sjunkit djupare än självaste Titanic. Att kändisar ställer upp på osminkade och oretuscherade bilder är ett intressant fenomen, och kan förmedla att de inte är så "perfekta" som tidningsomslagen visar. Men problemet ligger inte i mängden smink, utan i samhällets syn och krav på kvinnor och på skönhetsidealen som florerar. Självklart är inte det Aftonbladets fel, de speglar bara de samhälle vi har skapat och fortsätter att skapa. Jag tycker att vi bloggare, sminkbloggare och alla andra har ett ansvar för vad vi förmedlar till varandra och oss själva, vilket jag tycker att de flesta av de bloggar jag läser gör med bravur.
Smink och hudvård är inte medel för att förändra och förbättra sitt inre, dessa två medel möjliggör att experimentera med sin yta och ska inte förväxlas med en väg till självkänsla, självförtroende och social framgång. Jag blir nästan förbluffad över jag upplever exempelvis Jambalaja i kommentarerna, hon tar osminkat som vägen till det sanna och ärliga. Är jag och flera andra då lögnare för att rouge i olika färger är blodigt allvar, eller för att det är himla stiligt med sotade ögon och röda läppar? Om detta gör mig till en del av "plastfolket" så är jag en stolt medlem.
Smink har olika betydelse beroende på vem du frågar, frågar du mig tycker jag att det är bland det roligaste jag vet och ett sätt för mig att få uttrycka mig konstnärligt och en hobby, frågar du min vän L är det så oviktigt det kan bli, frågar du dig själv så kanske det är ett tvång varje morgon för att känna att du kan ta ett kliv utanför dörren, eller bara något som får dig att känna dig fräschare och piggare. Det är just tvånget jag vill komma åt, och poängen med att tala om hur andra ska göra och hur de ska leva sitt liv. Jag önskar att vi levde i en värld där alla kunde gå precis hur sminkade eller osminkade de vill, utan pekpinnar, floskler eller skitsnack. Vill jag leva mitt liv i en turkos ögonskugga så är det fantastiskt, räcker det med mascara är det precis lika underbart. Om det är ett samhälle som hyllar individualitet och unikhet vi lever i, låt oss göra det då! Låt oss komma på vilka syften vi har med smink, är det något som gör oss glada, ska vi fortsätta med det, och om det gör oss ledsna, så låter vi bli.
Alla är vackra, oavsett hur mycket eller lite foundation vi bär, för skönheten sitter inte i sminket, men det sitter inte heller i avsaknanden av ett sminkat ansikte. Det handlar om vem du är, vad du tycker, känner och tänker och hur detta tar sig uttryck som din skönhet visar sig. Smink är inte vad som definierar ytlighet, det är inte intresset för ytan som gör dig ytlig. Personligen anser jag att ytlighet yttrar sig i en oförmåga att kunna sätta sig in i en annans människas situation och känslor (kognitiva funktionsnedsättningar inte medräknade). Låt oss fortsätta utföra allt som gör just oss unika och vackra, för det är vi. Vackra.

Hudvård

Hudvård är en rutin som är viktigt för mig, eller ja. Inte just nu, Men när jag har en vardag å tala om igen.

Fram till att jag var 19 så brydde jag mig inte alls om min hud, jag har ingen problemhud, lite småfinnar här å där men sånt tillhör ju livet.
Sen började min vän med Marykay och jag förälskade mig i hudvårdsprodukter, förälskningen har även börjat sprida sig ut i kroppen också då jag vid senaste beställning la med en dekolltage och handkräm.

I och med marykay har jag fått närvara på föreläsningar om hudens ABC som har hållits av hudterapefter.En Daglig rutin ska innehålla: 

     Rengöringen, morgon och kväll

Ta reda på din hus behov, är du torr, normal, blandhy eller fethy? anpassa rengöringsprodukterna efter din hy.

1 Tvätt - börjar man med, gärna något milt som är anpassat för huden, eftersom du ska använda den 2ggr/dag (morgon och kväll) så ska den inte vara för kornig. T.ex marykays slipar 2% av huden vid varje rengöring, vilket kan kännas lite, men tänk som sagt på att man använder den ofta!

2 Exfoliering - I marykays produkter har du exfoliering i rengöringen, Men det gå¨r även å ha allting separat. En daglig exfoliering ska vara mild med runda korn som sliper jämnt. Ett tillbehör jag älskar är en "slip" som tar mer på huden, men får endast användas med 48h mellanrum för att man inte ska slita för mycket på huden. Till en "hårdare" scrub måste man även ha ett serum som lugnar huden efter scrubbning.  

3 Ansiktsvatten - här är även ansiktsvatten inbakat i rengöringen hos marykay, men går som sagt att köpa separat hos olika märken.används för att ta bort rester efter rengöringen, neutralisera vattnets negativa inverkan på huden samt förbereda för återfuktningen

        Fukten, morgon och kväll efter tvätt. Sedan vid behov

Det är viktigt att ha en separat fukt till ansiktet, kleta tex inte på en hudlotion, då ansiktet behöver en annan sorts fukt. Sen ska man även ta reda på vad man har för hudtyp.
Är du Torr? Normal? Blandad eller kanske fet? Anpassa din dag och nattkräm efter dina behov

Dag/natt kräm - Marykay har en fukt som man använder till både morgon och kväll. Smörj in huden efter renögring för att tillföra fukt och näring samt skydda huden från smuts, damm och luftföroreningar.

Ögonkräm - Va? Ögonkräm? Varför? Jo, huden runt ögonen behöver också fukt (förutom rörliga ögonlocket som återfuktar sig själv. Men huden där är speciell, den är tunnare och mer ömtålig och behöver en "lättare" produkt. För "tunga" produkter kan gör att uppkomsten av mörka ringa ökar!

Skydd -  I marykays sortiment finns det en smart sak, Foundation. Den skyddar nämligen huden ifrån föroreringar å smuts. Inom skydd räknar jag också solfaktor, det finns foundations med solfaktor, också ypperligt fiffigt.Det jag nu gått igenom är BASEN för rengöring. Sen finns det en dröööös med saker man kan använda. Om man utgår ifrån min rutin använder jag även Serum morgon och kväll, en med kollagen för natten som skyndar på kollagenets återuppbygnad, ett dagserum som ska hjälpa att skydda huden samt motverka rynkor.
Det finns ansiktsmaskar, C-vitamin droppar, ja allt du kan tänka dig.
Men koncentrera dig på basen, den är viktigast.

Jag har skrivit detta utifrån min Marykay erfarenhet samt med info från hudvårdsterapefter. Man behöver inte köpa marykay, det finns hundratals hudmärken, hitta det som passar dig! Välj gärna ett märke som specifiserar sina produkter utefter olika hudtyper, då alla har olika behov!

Hoppas någon fick ut nått av denna lilla guide.

I övrigt flyttar jag den 20:onde och borde kanske efter det komma tillbaka helt hit. Tack för alla styrkeord!


Budgetshopping

Idag har jag handlat de sista prylarna som jag behöver inför Rockweekend, men inte kunde jag låta bli att shoppa lite smink när jag såg dessa produkter på ÖB. De hade lite allt möjligt, men mitt val föll på två glitternagellack, två nail art-lack i svart och vitt, samt två glitter eyeliners, i lila och gunmetalgrå.
So far verkar de hålla måttet, och för 30-40 kr per produkt har jag inte några större förväntningar, men de är redan överträffade.

Lovie är märkets namn och du kan hitta deras produkter på ÖB och här.
Jag köpte:
#123 Guld med multifärgat glitter
#126 Blått med glitter i blått och silver
#10 Eye liner grå
#11 Eye liner lila
Art Nail i svart och vitt

 


China Glaze Awakening

Amaaagaaad! Såg nyss China Glaze Halloweenkollektion på Facebook! Helt fantastisk! Unika glitters med de mest fantastiska namnen. Fyra nagellack med en vampyrinspirerad kartong, varav ett är deras uppskattade snabbtorkande överlack, Fast Forward.

Mummy May är en mörk lila, med vinröd bas och späckat med en massa hot pink glitter.
Zombie Zest består av en mossgrön bas med drag åt oliv, och glittrar i guld
Ick-a-body har en mörkgrön bas och förgylls av ett myller med orange glitter
Fast Forward ett snabbtorkande överlack, ett måste för varje nagellacksälskande människa


Jag vill ha allihop. Alla. Alles. Jag älskar Halloween, skräck, vampyrer, lik, dekadens och spöken, jag är verkligen helt lyrisk när jag skriver detta. Dessutom skadar det inte att China Glaze tenderar att göra mycket bra glitterlack. Om du har en FB rekommenderar jag att du blir ett fan av China Glaze, för att vara uppdaterad på de senaste nyheterna och se swatches på Awakening-kollektionen.

Blir du lika sugen som jag, eller avtänd av hela skräckidén? Eller kanske hatar du glitterlack? Berätta gärna i kommentarerna! :)

 


Dita Sirocco

Hej!
Jag skäms verkligen. Jag har varit en hopplös bloggare hittills, men det har liksom inte funnits någon inspiration, eller tid. Solen och Elfriede Jelinek har varit prio ett ett tag nu.

Men igår kom inspirationen! Från en makeup-video från Mac, Gordon Espinet står för två fantastiska sminkningar, och jag föll som en fura för den punkigt lila. Här kan du se videon.

Jag har använt följande produkter:

Foundation: I.D  Bare Minerals Light
Concealer: MUS Cover all Mix-pennorna
Puder: The Balm Sexy Mama
Rouge/Shading: MUS Baileys & Mac Vibrant Grape

Primer: Urban Decay Primer Potion, Mac
Ögonskuggor: MUS Dita, Sirocco & White Mac Carbon, Två rosa ur min 120-palett
Kajal: MUS Black
Eyeliner: Face Sthlm Gel eyeliner black
Mascara: Isadora Vibrating mascara
Ögonbryn: Wet´n Wild Brow Essentials

 Läppglans: MUS Star Lips Casablanca & Lancôme Juicy Tubes Apple ShibuyaJag började med att lägga min bas, primer och ögonbryn, sedan tog jag Dita, en underbar matt lila, med rosa undertoner och lade den över hela ögonlocket, en liten bit upp på globlinjen (tänk cut crease), lite inåt näsan och avsluta med ett V i yttre vrån, samt lägg den i inre ögonvrån och under ögat. Ta sedan en ljusare rosa och blenda ut skarpa kanter. Det ska se lite "risigt" ut, punk är inte perfektion. Lägg sedan en mörk lila, jag valde Sirocco, i globlinjen och i det yttre V:et, blenda, men inte för mycket. Eyeliner, och kajal innanför fransraden, och jag lade även kajalen i nedre, yttre ögonvrån, som sotades nedåt. Se videon för tydligare instruktion :). Mascara, och sedan shading och lite läppglans avslutade looken.

Jag fick tyvärr inte till någon bra närbild på ögonen, så ni får en bild från sidan istället. Och ja, jag hade precis färgat håret, och det sitter ju som bekant kvar lite färg. Hoppas det är borta snart, för jag åker på Rockweekend nu i veckan.RSS 2.0