Sussie´s Saga -

Julklappstips!

Vad är väl julsäsongen utan tankar kring julklappar? Oftast när jag läser beautybloggar slås jag av hur mycket som skulle vara perfekta julklappar, till mig själv! Denna julklapp tycker jag dock passar till alla som har en väninna som också gillar smink och är nyfiken på hur man får till en smashing makeup, men inte riktigt har tagit det dyra, men nödvändiga steget mot bra penslar. Denna julklappen kan ju inte annat än väcka lusten att vilja äga fler penslar!
Illamasquas Brush Roll är verkligen supersnygg och känns så exklusiv! Fem penslar ingår, veganvänliga i syntet, och brush rollen har en härlig läderkänsla och en avbild av Narcissus ses på framssidan, hur hon avgudar sin egen spegelbild. Och självklart finns det plats för fler penslar. 95 pund kostar denna goding, och ja, denna skulle jag gärna hitta under granen på julafton.

Inspiration: Pink!

Jag gillar verkligen Pink. Hon är snygg, cool, har en spännande och varierande stil och gör bra musik för att vara en popartist. Men det jag älskar med Pink är hennes smink! Från rockbrud till poplolita till gothtjej, hon rockar varenda look och jag älskar när tjejer tar ut svängar och vågar testa!
Jag kan nog inte ens försöka välja en favorit denna gången, jag tycker att alla lookerna är to die for. Jag önskar att jag också var artist och hade möjlighet att få rocka loss alla dessa lookerna som mitt yrke. Vad tycker ni? Kan ni välja någon favorit?

Fias guide till julsäsongen #2 Eotd #1

Här får ni en vintrig look, inspirerad av snö och is. Jag älskar verkligen dessa kalla, blåa färger, pimpade med vitt glitter. Som vanligt är inte ljuset min kompis, så ni får använda fantasin till att uppfatta glittret.
Jag har använt följande produkter:
Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Satin, White, Moonshine, Breeze, Crystal & Mac Print, Deep Truth
Kajal: MUS Black, Invitation, Snowflake & Sparkling smaragde
Mascara: Isadora Vibrating mascara
Bryn: Wet ´Wild Brow Essentials

Fias guide till julsäsongen #2 Fotd #1

Idag bär jag en sminkning inspirerad av nougat, toffee, kanel, ingefära och saffran. Bruna, rostiga, gyllene färger som är mysiga och framhäver den naturliga skönheten. Jag tror inte att jag har burit något brunt tidigare på bloggen, iaf inte på detta sättet. Denna sminkning funkar för alla, till alla tillfällen. Julfesten, glöggmyset, filmkvällen eller om man vill bara vara extra vardagsfin. Eventuellt skulle jag slänga på ett par lösögonfransar eller lägga rött läppstift för att få det lilla extra, men idag nöjde jag mig med läppglanset Orma från MUS, som är tokglittrigt i guld.
Jag började med att lägga min favoritprimer över hela locket och upp till brynet. Well Spiced och Cashmere pressades fast på ögonlocket och tonades uppåt. Baileys användes till att jämna ut för att inte få några skarpa kanter. Glam Peach lades i globlinjen, Deadly i yttre v:et. Whisper Gold som highlighter under brynet, och Carat som highlighter i inre ögonvrån, som lades med våt pensel för en extra metallisk effekt. Deadly & Cashmere längs undre fransraden, brun kajal ramade in ögonen och mascara på det. Bilderna kan inte förmedla livet i skimret eller djupet i skuggorna, så ni får utnyttja er fantasi.

Jag har använt följande produkter:

Ansikte
Foundation: bare Minerals Light
Concealer: Cover all mix pencils
Puder: bare Minerals Mineral Veil
Shading: MUS Baileys & Metal Cherry
Ögon
Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Cashmere, Glam Peach, Deadly, Carat & Baileys, MAC Well Spiced, MAD Minerals Whisper Gold
Kajal: Lancôme Brun
Mascara: Isadora Vibrating Mascara
Ögonbryn: Wet n´Wild Brow Essentials
Läppar
Läppenna: MUS Natural
Läppglans: MUS Orma

Fias guide till julsäsongen #1

Idag har jag städat och inventerat sminklådan och nagellacken, då plockade jag undan vår- och sommarfärgerna och tog fram julfärgerna. Under tiden föddes idén till detta inlägg; Vad är egentligen julfärger, vad är julsmink och vad ska man tänka på. Så nu börjar jag temat jul som kommer vara återkommande under resten av året. Först ut blir en introduktion till julen och grundläggande information kring hur jag tänker.
Detta är inte ett regelverk och jag ämnar inte att tala om vad som är rätt & fel, eller vad andra ska tycka. Detta är enbart mina åsikter.Färgerna: RÖTT! Rött är såklart julens färg, och en mycket viktig grundsten i julens spektra. Härligt julig röd, både varma och kalla undertoner är godtagna, matta, glansiga, skimriga, glittriga, alla former av rött är välkomna och du väljer själv vilken röd du gillar bäst. Vitt är också en viktig grundsten, krispigt vitt som för tankarna till snön och tomtens skägg och luvludd. Grönt, som granen och misteln, är synnerligen viktig och bryter vackert av mot det röda. Blått är en vacker färg, tänk midnattsblått och mörkare blå som för tankarna till juveler och stjärnklara nätter. Metallicfärger, som guld och silver är mycket välkomna i julfamiljen, det får gärna spraka, gnistra och glimma i jul. Vampy vin- och burgundyfärger är också fina färger för julen, som för tankarna till glögg. Självklart får också den bruna familjen vara med, pepparkakor, choklad, nötter & fikon hör julen till och därför också färgen brun.
Sminket: Julsminket sätter synnerligen få regler, men öppnar istället upp för många saker som anses vara "fel" under årets andra säsonger. Jag brukar dock inte bry mig om sådant, men det kan vara viktigt för andra, och det respekterar jag. Börja med att ta fram allt som glittrar, ögonskuggor, pennor, löst glitter/färdiga glitterblandningar, och ja, ta definitivt fram de glittriga läppglansen och läppstiften, i synnerhet om du, som jag, drar mig lite för att använda dem i vanliga fall. Fram med glittret! Ögonskuggor i de ovan nämnda färgerna sträcker jag mig gärna efter under denna säsongen, och det finns otaliga kombinationer som jag tänker försöka visa er här framöver. Guldsotade ögon med röda läppar, svarta gnistrande sotningar, grönsotade ögon är bara några av de sminkningar som kommer, men jag tänker inte avslöja allt på en gång.
Nagellacken ska också fram, och ni kan tillämpa samma teori kring dem som det jag nämnt ovan. De flesta nagellacksmärken släpper en form av julkollektion varje år, så om du inte har några juliga lack föreslår jag att du ilar snabbt till närmaste kosmetikaffär, eller skidar till närmaste webbshop för att skaffa några finingar att bära på klorna, för det är bara en vecka kvar tills det officiellt är jul.
Nu har ni ett litet hum om vad som komma skall i bloggen under den närmsta tiden. Ha en fin lördag!

Vermillion

Idag lackade jag naglarna med Vermillion från China Glaze. Ett rött krämlack, med varma undertoner. En perfekt retroröd, men personligen föredrar jag röda lack som drar åt det kalla hållet, fast Vermillion är en riktig fining. Färgen vermilion har många års historia på nacken, och började användas redan under de antika åren. China red är en annan benämning på färgen.
China Glaze Ridge Filler som bas, 3 lager Vermillion och ett lager Poshé. 3 lager gav rätt bra täckning, men jag upplever lite VNL, men jag får stå ut med det idag. På bilden drar det mer åt orange än vad jag upplever i verkligheten, men ljuset är verkligen inte en sminkbloggares bästa vän i dagsläget. Lackets egenskaper var helt okej, jag upplevde inte att det var skirt, trots att det behövde tre lager för att få en acceptabel täckning, men det var dock lite rinnigt. Detta ser ni på det gedigna kladdet på nagelbanden, och den totala missen på min lillfingernagel, som för övrigt gick av ända nere vid nagelbädden i tisdags. Jag måste få klorna och växa nu, för det är mindre än en månad kvar tills jag ska göra en förstärkning.
Kuriosa: China Glaze har berättat att detta är Dita von Teese favorit bland deras lack, vilket var anledningen till att jag införskaffa det. Dock slår det inte mina röda favoriter; Limited Addiction från Essie och Drastic från China Glaze.

Sminkandet lyser med sin frånvaro

Hejsan!
Ursäkta min totala tystnad och frånvaro, det har varit mycket på sista tiden med liv, C-uppsats, arbete, träning och förhållande, så jag har varken orkat eller hunnit blogga. Än mindre sminka mig i nåt som är värt att visa upp.
Jag ska försöka komma igång i helgen igen, jag har en hel del saker att visa och jag tänker starta julsäsongen med nagellack, då jag fick minst sagt en sminktorftig jul förra året.
Har ni några önskemål?

Spending Cash With Carl

... är ett nagellack från HM. Synnerligen kul namn, och aktuellt med tanke på vår svenska konungs senaste skandaler. Nåväl, SCWC är ett vackert blått lack, som verkligen inte kommer till sin rätt på bilderna. De senaste dagarnas molntunga himlar förvägrar lacket att komma till sin rätt. Jag är inte riktigt bra på blå termer, men kungligt blå skulle jag vilja kalla det, och den äger ett synnerligen vackert skimmer. Dock syntes skimret som bäst vid ett lager, med två lager som på bilderna äts det liksom upp. Inget särskilt unikt lack, men jag äger alldeles för få blå, så i min samling är det unikt. Jag har sagt det förut, HM gör otroligt bra lack! Detta lacket har jag haft på naglarna i 1½ dygn, och bara lite, lite trasigt på handens i särklass sämsta nagel, långfingret. Jag rekommenderar!
Utan blixt i lampljus.
Med blixt. Lacket blir så missvisande turkost.
Jag rekommenderar alla att införskaffa några av HM:s lack! De är kanonbra!

Zombie Zest

För tillfället pryder det ljuvliga lacket Zombie Zest från China Glaze mina naglar. Även detta var ett lack ur Awakening kollektionen, och det absolut bästa enligt mig! Formulan är fantastisk i jämförelse med de andra två, vilket beror på att glittret är mikroskopiskt till skillnad från Mummy May I och Ick-a-bodys chunky glitter.
Manikyren består av mitt favoritunderlack Ridge Filler från China Glaze, ett lager Nubar Reclaim för att underlätta avlägsnandet, två lager Zombie Zest och ett lager Nubar Diamont Top Coat. På bilderna har manikyren ungefär två dagar på nacken, bara lite kantnötning och den traditionella chippet på grund av oförsiktighet från mig.
Är det inte helt fantastiskt?! Snorigt, prunkande, mossigt skogsgrön, med glitter i vackraste guld, oliv, mossa och kanske orange. Jag vill bara sitta med naglar i solljus och dreggla över mina vackra tippar.

Paletter från Viva La Diva!

Woho! Även denna jul lanserar Viva La Diva paletter att samla och sukta över. Dessa såg jag på Kicks i Gävle, inte ens uppackade när jag gick in, så jag fick hjälp av en snäll expedit att öppna ett ex av den ena. Den ena har "bulliga" skuggor och verkar vara skimriga, medan den andra är övervägande glittriga skuggor. Dessutom såg jag holografiskt glitter i några av dem. Så otroligt fina paletter, jag vill verkligen ha båda! Priserna ligger någonstans mellan 130-200 kronor.
Där blev det total katastrof med ljuset från butikens lampor, men ville att ni skulle få se paletten i sin helhet, med 21 skuggor.
Ledsen för de något katastrofala bilderna. Jag återkommer med mer information om paletterna vid ett senare tillfälle. Gillar ni Viva La Divas paletter? Slog ni till föregående år?

Inspiration: Beth Ditto!

Är det någon brud som är asball, så är det definitivt Beth Ditto! Fantastisk sångerska, rock n' roll attityden spirar och hennes smink är otroligt inspirerande och fränt!
Jag älskar den andra och den sista bilden! Vilka är era favoriter?

Lanvin for H&M

Nästa designersamarbete för H&M blir med Lanvin, grundat av Jeanne-Marie Lanvin, som var en stor modedesigner i Frankrike på 1920- och 30-talen, och modehuset lever som bekant kvar. Med klädkollektionen kommer även tre läppstift, och genast kickar min samlarlust in. Blir dessa några ni vill lägga tassarna på?
Bilden hittade jag här.

Her name was Glowla

Är det något märke som ständigt blir vått under en stril av Fia-saliv, så är det Benefit. Jag skulle vilja ha alla deras produkter! Alla! Har jag en enda? Nej.
Her name was Glowla är en L.E. palett, som innehåller allt en flicka vill ha under granen på julafton. Kittet innehåller:
  • CORAlista Ett otroligt vackert korallrouge som ger de fräschaste kinderna
  • High Beam En av deras flytande highlighters, detta ska ge en självlysande effekt
  • Moon Beam Också en flytande highlighter, men mer av en iriserande effekt
  • 5 eyeshadow effect Ögonskuggor för den där perfekta naturliga looken
  • BADgal lash mascara En mycket omtalad mascara, och jag älskar namnet
  • Life on the A list Ett läppglans i en härlig rosa nyans
  • fluff shadow/hard angle brush En ögonskuggsborste och en snedskuren borste
Jag vill ha! 36 dollar kostar denna goding och du hittar den här.

Mummy May I

Eftersom det är en massa Halloweeneska dagar denna månad (okej, inte fler än vanligt), så blir det ett av China Glazes Halloweenlack från Awakening-kollektionen denna veckan istället.
Jag har använt Trinds Nail Repair och China Glaze Ridge Filler som baslack, ett lager ChG Let´s Groove, och sedan ett lager Mummy May I. Ovanpå fick Nubar Diamont Seal & Shine agera topplack, ett lager. Varför jag valde en mörklila bas motiverar jag med att jag har läst att lacket lätt blir grovt och ojämnt,  vilket jag även upplevde med Ick-A-Body (som chippade inom 2 timmar, fias.anm.), och jag tänkte testa om hållbarheten blir bättre, såväl som känslan av detta grovkorniga glitterlack.
MMI består av en mörklila bas, späckat med några nyanser ljusare lila glitter. Jag är riktigt förtjust i lacket, men önskar att det kanske hade innehållit två olika glitterfärger i olika storlekar, för att få en djupare känsla.

Eyeko Fat Balm with SPF 15

Eyekos klassiker är tillbaka! Detta är en av de mest upphaussade produkterna vad gällande multifunktion som finns på marknaden, det sägs att alla de stora kändisarna älskar dessa produkter! Jag äger alla föregångare till den nya versionen, och jag blev tyvärr en aning besviken på färgutbud och funktion. Men skam den som ger sig, jag känner mig lika förförd av dessa som jag var av föregångarna hösten 2008.
Såhär skriver Eleven om Eyeko Fat Balm: Kultklassiker Eyeko Fat Balm är tillbaka och bättre än någonsin! Saftig färg, ljusreflekterande partiklar, fuktgivande jojobaolja och SPF15 gör dina läppar fylligare, mjukare & sexigare. Lägg till en aning färg och glans samtidigt som du skyddar och återfuktar dina läppar! Varför inte använda som rouge på kinderna för en extra touch?Färgerna kommer nu i rosa Frosting, röda Cherry och nudebeiga Toffee. Jag är onekligen sugen på att prova, men köper hellre via Eyekos egna hemsida, där vi även hittar färgerna; mörkt rosa Raspberry, perfekta rosiga Strawberry och den ljusa, skimmerrosa Minty.
199 kronor på Eleven, eller 7 euro på Eyekos hemsida.
Och på frågan om vart jag har hållit hus så hade jag full tupp med tentavecka, arbete och burlesquefestival i Sthlm förra veckan, men nu har mitt busy busy schema lugnat sig något igen. Nu blir det skönhetsvård i form av boxning, vi hörs imorgon!


RSS 2.0