Sussie´s Saga -

Tell Deadly

En naturlig pinup-sminkning kommer här! Eyeliner, markerad globlinje och lätt röda läppar är riktigt snyggt till vardags, anser jag. Vanligtvis brukar jag vilja ha läppstift, men valde att bara lätt tinta läpparna med ett läppstift och applicera ett rött gloss ovanpå. Det blir tyvärr inga närbilder, ljuset vill inte alls vara med och leka idag.

Jag har använt följande produkter:
Foundation: bare Minerals Light
Concealer: Cover all mix pencils
Puder: The Balm Sexy Mama
Shading: MUS Baileys
Rouge: The Balm Cabana Boy
Highlight: MUS Wonder Powder Sahara

Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS Satin, White Deadly & Baileys
Kajal: MUS Black & Taupe
Eyeliner: Cake Eyeliner Black
Mascara: Isadora Vibrating Mascara
Bryn: Wet n´Wild Brow Essentials

Läppstift: MUS China Red
Läppglans: MUS Gloss Lips Tell

Aquarius

Igår anordnade Make Up Store Extreme!visningen i Gävle, som jag självklart ville gå på! Massa vackra sminkningar, häftiga kläder och snygga modeller strutted their stuff på klubben Goya, och det var så otroligt kul att se. Påfågelsfjädrar, glitter och otroligt snygga frisyrer, och jag blev så otroligt inspirerad. Jag tog inte några bilder, för det känns som om man missar så mycket om man ska pilla med en kamera samtidigt.
Mitt smink för kvällen gick i turkos, den underbara skuggan Aquarius fick ha huvudrollen, ackompanjerad av Carbon och lösögonfransarna Peak Over från MUS. Som ni ser är jag lite trött på bilderna, för jag hann inte fota innan, så jag är tyvärr ackompanjerad av några glas vin. Ljuset är tyvärr inte heller det bästa att fota smink i. Jag kunde dock inte låta bli att fota, trots de uppenbara hindren. Jag blev riktigt nöjd med resultatet, det blev vackert, tufft och spännande och det var framförallt jätteroligt att lägga denna maken, synnerligen efter en vecka med nästan bara naturliga vardagssminkningar. Färg är skoj!

Jag har använt följande produkter:
Primer: Smashbox Photo Finish Primer
Foundation: MUS Matte Foundation Vanilla
Concealer: MUS Cover all mix
Puder: Isadora Translucent Loose Powder
Shading: MUS Posh
Highlighter: MUS E/D Crystal
Primer: Too Faced Shadow Insurance
Skuggor: MUS M/S Aquarius, White, Satin, Baileys & MAC Carbon, Print
Kajal: MUS Black, Snowflake, Crazy Lazy
Eyeliner: MUS Cake Eyeliner Black
Mascara: Isadora Vibrating Mascara
Bryn: Wet n´Wild Brow Essentials
Glitter: Viva la Diva Glitter Eyeliner Petrolium
Lösögonfransar: MUS Lash art Peak Over
Läppenna: MUS Natural
Läppglans: MUS Virgin

Spruce

Här kommer en vardagssminkning, såhär brukar jag oftast göra när tiden är knappt, men ändå vill ha lite piff. Några få ögonskuggor och en färgad kajal är alltid brukligt till vardags.
Jag har använt:
Primer: Too faced shadow insurance
Skuggor: MUS Spruce, Muffin, White & Baileys
Kajal: MUS Black och Sparling Smaragde
Mascara: Isadora Vibrating Mascara
Bryn: Wet n´wild brow essentials

ghd Midnight Gift Collection

Kommer ni ihåg att jag trånade efter ghd:s förra presentutgåva?
Nu har de kommit med en ny för i år, och den är vackrare än den förra!
Denna utgåva innehåller:
  • Nya ghd Gold Classic Styler.
  • Exklusiv förvaringsväska/värmematta (roll mat) medföljer.
  • Två ghd hårclips, Baroque resespegel & "skattkista" medföljer.
  • Maxtemperatur: 190°C.
  • Sladd: 2.6 m
  • 2 års garanti.
ghd Midnight Gift Collectionghd Gold Classic Stylerghd Midnight Gift Collection
Dyrgripen kostar 1999 kr på Eleven.se, vilket är mycket prisvärt med tanke på innehållet. Ja tack, säger jag! Eleven får gärna ge mig denna i examenspresent!

Like A Virgin

Idag får ni en liten EOTD, med skuggor ur Naked eye kit från Too Faced. Som tidigare sagt så älskar jag den paletten, skuggorna är välpigmenterade, lätta att blenda och passar alla.
I denna sminkning använde jag:
In the Buff som highlight i ögonvrårna och under brynet, Like A Virgin och Unmentionables över locket och mot brynet, Pillow Talk som blendningshjälp och Stiletto i det yttre v:et.
Dessutom partade jag loss med en eyeliner, men jag var inte riktigt så stabil på handen som är nödvändigt för den här looken. Vit kajal som inliner och i yttre ögonvrån mellan eyelinern, bryn och mascara. Inte riktigt nöjd, så jag måste definitivt träna mer. För övrigt hade det inte skadat med lösögonfransar, usch, allt är snyggare med långa, täta frallor.
Jag vet, lite gnällig idag. Jag ser till att bli gladare under veckan och ska peppa inför lördagen, för då kommer Make Up Stores höstvisning Extreme! till en lokal krog här i Gävle! Tjoho!

Inspiration från Dior!

Vi kör en inspirationsdag igen, denna gången med make up från Christian Dior. Alltid så fantasifullt kreativt. När jag ser sådana bilder blir jag så himla sugen på att bli MUA.
Mina favoriter är definitivt första och sista bilden. Vilka är era?

Most Popular Crystal

Igår var det bio som gällde, The Last Airbender i 3D för att vara exakt. Då ville jag gärna göra något lite extra, och eftersom jag träffade Suss häromdagen fick jag se hennes signatur-sminkning; Crystal och Sirocco från MUS, och blev himla sugen själv på att prova. Resultatet blev glamoröst, måste jag säga. Lösögonfransarna och läpparna blev pricken över i.
Jag har använt följande produkter:
Foundation: MUS Matte Foundation Vanilla
Concealer: MUS Cover all mix
Puder: Isadora Translucent Loose Powder
Rouge: MAC Blush Ombre Vibrant Grape (ljusa delen)
Shading: MUS Baileys och MAC Blush Ombre Vibrant Grape (mörka sidan)
Highlighter: MUS E/D Crystal
Primer: Too Faced Shadow Insurance
Ögonskuggor: MUS M/S Sirocco, Endless, Satin, White, Baileys, E/D Crystal
Kajal: MUS Black
Glitter: MUS Glitter Eyeliner Purple Rain
Lösögonfransar: Ardell 113
Bryn: Wet n Wild Brow Essentials
Läppstift: Mac Most Popular
Läppglans: HM Hula Hula in Hawaii

Suvi

Just nu pryder Suvi mina tassar. Lacket målades i torsdags, och inte ett enda chippande fram tills nu! Jag är helt hänförd, för lack håller sällan mer än ett dygn på mig pga. mina skivade naglar. Men jag har ett tips, som har börjat funka riktigt bra för mig. Jag använder Trind Nail Repair, och lägger sedan China Glaze Ridge Filler ovanpå. Stärkande och utjämnande bas funkar verkligen! Vi får väl se bara om mina naglar någonsin tänker sluta skiva sig. Har dragits med det de senaste fem åren. Japp, fem år! En varning till er alla, jag drog på mig det, när jag i min ungdom bara målade på nytt nagellack över gammal, utan att bry mig om att ta bort det mellan varven. Helt idiotiskt, gör inte så! Du kommer få spendera en förmögenhet på produkter för att åtgärda problemet.
Men okej, det var Suvi vi skulle prata om. Hon har varit med ett tag, hon är verkligen en skönhet. Mörkt skogsgrön, med vackert grönt skimmer. Tre lager krävs för full täckning, men det torkar fort och håller gudomligt bra. Färgen är inte unik på något vis, men ändå tilltalande. Zoya gör verkligen fantastiska lack, och jag är supersugen på att testa lacken ur Fire & Ice. Hoppas NailMail tänker ta in dem, annars blir det Ebay.
För övrigt så träffade jag Suss igår, och jag kan skvallra om att hon är påväg tillbaka! Hennes teknik strular en aning, men så fort det löst sig så kommer hon tillbaka! Skönt, jag är inte riktigt bra på att sköta en blogg själv. :) Ha en fin lördag, så ses vi lite senare!

Perfect Beauty Marked

Idag bar jag en lila look, fredagen till ära. Lila är definitivt en av mina favoritfärger, jag känner mig sexig och lite farlig med lila ögonskugga, och det är definitivt en perfekt fest- och höstfärg. Perfect från MUS står i fokus, ett eyedust som släpptes i sommarkollektionen, otroligt vackert och snyggt. Men jag kände verkligen inte för lila i somras, men nu är den perfekt, min lilla Perfect. Överlag upplever jag en renässans för mina eyedusts; mitt användande av lösa skuggor sjönk drastiskt under några år, men nu tycker jag att det är superkul igen. Hade jag haft detta till fest hade jag definitivt pillat fast ett par lösögonfransar och eventuellt lagt lite mer glittrande higlighter på kindbenen, och tonat ned läpparna en aning.
Jag har använt följande produkter:
Foundation: Bare Minerals Light
Concealer: MUS Cover All Mix Pencils
Puder: Bare Minerals Mineral Veil
Rouge och shading: MUS Metal Cherry & Baileys
Highlighter kinder: MUS Wonder Powder Sahara
Primer: Too Faced Shadow Insurance & Face Felicity
Ögonskuggor: MUS M/S White, Satin, Flip, Moscow, Sirocco, Rouge Baileys & E/D Perfect, Mac Beauty Marked
Kajal: MUS Black & Mac Greasepaint Black
Eyeliner: MUS Cake eyeliner Black
Mascara: Isadora Vibrating Mascara
Bryn: Wet n´Wild Brow Essentials
Läppenna: MUS Natural
Läppstift: MUS Wobble
Läppglans: H&M Clear
Ha en fin fredagskväll!

Recension av: Warming Mineral Mask

Warming Mineral Mask från The Body Shop är en djuprengörande ansiktsmask, som fungerar för alla hudtyper. Kaolinlera, tång och eteriska oljor som kanel ska rengöra ansiktet och porerna på djupet och lämna efter ett mjukt, mysigt ansikte.
Jag applicerar WMM efter rengöring och peeling, för att få största möjliga effekt. Genom att peela huden innan försvinner alla döda hudceller och masken kan verkligen nå på djupet och stimulera de celler som fortfarande är aktiva. Vid applicering är känns masken varm, men inte het, vilket jag är tacksam för då jag har torr och lite känslig hud. Appliceringen går lite trögt, och det behövs generöst med produkt för att överhuvudtaget få ut det på alla ställen i ansiktet där masken bör vara. Värmen avtar ganska snabbt, vilket är lite av en besvikelse, men hellre det än att det blir varmare. 5 minuter ska masken verka, sedan tvättas den av och bör följas upp med ansiktsvatten och ansiktskräm. Jag gillar tanken på lera, det känns lite rått och djuriskt, samtidigt fräscht och naturligt.
Överlag tycker jag att detta är en härlig mask, den känns rengörande och jag upplever mig riktigt fräsch efteråt. Pluspoäng för värmen som ger en viss spakänsla. Om den verkligen rengör? Ingen aning! Jag tänker lita på att den rengör, och vem vet hur jag hade sett ut som jag inte skulle pyssla med ansiktsmasker, rengöringar och annat härligt guck?
Betyg: 4/5
Köpa igen: Kanske
Pris: 165 kr
Finns var: The Body Shop

Inspiration från Illamasqua!

Äntligen är denna måndag avklarad! Men inget Venomous Villains på Kicks hemsida än, vilket jag är lite besviken på. Chop chop, liksom! Nåväl, jag tröstar mig med att frossa i vackra bilder från Illamasqua.
Bilderna har jag hittat här.

Sunshine Award

Jag har fått ett Sunshine Award av bästa Sminkan! Tack så jättemycket! Du är värd alla award som finns! Självklart tänker jag passa kärleken vidare till tolv favoriter.
Here are the rules
1~ Save the image above and post it on your blog
2~ Share the love with 12 fellow bloggers
3~Link the nominees
4~ Let the nominees know they have been given the award by commenting on their blog
5~ Share the love and link the person(s) who gave you the award

Hanna Ögren är fantastiskt duktig och kreativ, och förtjänar definitivt ett award!
Bella gör otroligt snygga sminkningar och är alltid så stilig i håret!
Sublimt är en av mina go-to´s för att hålla koll på det senaste inom beauty-världen!
Marlena på Make Up Geek är en av mina gurus. Har du inte besökt henne, så gör det för bövlarns! Hon är helt fantastisk.
Purity är så otroligt duktig och söt. Hennes MACoholism håller mig uppdaterad på allt som händer kring det märket.
Heartcore-brudarna Sofia & Therese har en otroligt fin blogg som jag älskar att läsa.
Beleza är en superbra blogg med bra variation och spännande inlägg.
Emmelie Åslin är en ung fotograf med otrolig talang. Älskar att se på hennes foton och drömma mig till glamorösare, sexigare tider.
Lou Reed i tweed är så rolig att jag många gånger har förstört mascaran efter massiva skrattsalvor. Rekommenderas!
Bjooti finns ju inte längre, men Katta bloggar vidare på Katta Kvack och ingen är gladare för det än jag.
Makeup your Jangsara är en fantastisk blogg och drivs av en tjej som imponerar mig varje dag. Ett måste om du är en sminkgalning!
This is where you start paying in SWEAT drivs av fem tjejer och handlar om träning, och de peppar mig att verkligen sköta om min insida, såväl som utsida. Utan dem skulle jag inte pallra mig upp ur soffan.



Extreme Aquarius

Hej allihopa!
Tack till er som fortsatt att titta in, trots det långa uppehållet! Skola och arbete har tagit mycket tid och energi, och några sevärda sminkningar och naglar har tyvärr inte producerats. Men idag hade jag lite sovmorgon och tog mig tid att testa en ny ögonskugga från MUS höstkollektion Extreme, en eyedust vid namn just Extreme. När jag köpte den trodde jag att den var svart, späckad med turkost, blått, grönt och guldigt glitter, men tji mig! Den var mörkblå! Nåväl, det gjorde inget, då jag sneglade lite på Deep Truth från Mac innan jag satte igång och var sugen på en blå sotning. Under ögat lade jag Aquarius, kinderna shadades och lade på lite rosigt rouge, och läpparna behöll jag naturliga.
Jag har använt följande produkter:
Foundation: Bare Minerals Light
Concealer: MUS Cover All Mix Pencils
Puder: Bare Minerals Mineral Veil
Rouge: MUS Matt Glory
Shading: MUS Baileys
Primer: Too Faced Shadow Insurance och Mac Cream Colour Base Black
Ögonskuggor: MUS M/S Satin, Aquarius & E/D Extreme, Too Faced In the Buff, Mac Carbon & Print
Kajalpennor: MUS Black, Crazy Lazy & Old Moss
Mascara: Isadora Vibrating Mascara
Bryn: Wet ´n Wild Brow Essentials
Läppena: MUS Natural
Nu ska jag glida i mina pyjamasbrallor, äta soppa och titta på True Blood. Ha en fin fredag!


RSS 2.0