Sussie´s Saga -

Inaktiviteten

Hej alla! inga inlägg kommer pga av att jag har tenta på fredag. har spenderat dom 3 sista dagarna med att råplugga, och ikväll ska jag hem till en klasskamrat å köra gärnet!  Däremot kletade jag på mig smink igår så jag tänkte slänga upp det :)

Det är white och tri brow color från Mus :)



på läpparna ligger läpppennan hot pink

Gel eyeliner

Jag är verkligen glad att jag har funnit min perfekta gel eyeliner.. använder den jämnt och ständigt, måste vara en av dom produkter jag använder mest faktiskt. Från mad minerals! :) Har en cake eyeliner frrån mus också hemma som jag inte har kommit att prova, måste göra det någon dag!
Aja, här är dagens, inget annat än en breeed eyeliner :) (och lite rött läppstift såklart)



(nyvaken suss...)

Tribecca

Gjorde dagens sminkning mest för å visa att man kan göra detta med vilken färg som helst, det är så här jag oftast sminkar mig när jag bär grunt, men idag valde jag grönt istället :)



det är alltså bara tribecca och satin som ligger på ögonlocket :)



sen är det lite svårt att stå och fota sig när man har lite överskottsenergi..



Nu ska jag åka till en klasskompis å plugga gärnet! Puss å kram

Halloween

Halloween närmar sig snart som alla säker vet, jag ska gå som en svartängel.. om jag nu tar mig iväg. det återstår att se.. men om jag går så kommer det bli någon av dessa looker,

och jag tänkte att ni kunde hjälpa mig välja?

Dom är otroligt slarvigt gjorda.. kontureringen är helt cepe, skulle ha på vitt puder innan sminket men glömde.. och ja.. haha. Men man ser ju grundidén iaf!

Look nr 1






och nr 2:





Det blev lite fail med stenarna, det skulle egentligen vara ett "fall" på dom.. men det blev det inte.. men ja, man förstår väll iden :)

kakow

Körde på en gammal klassiker idag, kakow är ju en så otroligt fin skugga. hade inte riktigt något å sminka mig till heller.. har varit och låtsas kört upp med mammas granne.. nu är det bara en mysig söndag i form av pluggning kvar på agendan... Hur som helst. :)

Skuggorna heter alltså kakow och muffin och är ifrån MUS :)



Mitt hår var lite extra bångstyrigt idag utav gårdagens spray.. men ja orkade inte duscha då jag iaf ska åka å simma imorgon.. så gåre när man inte har hemma dag planerad.. :p



Näe, nu ska jag slänga mig i soffan och glo på tv i en timme innan jag sätter igång med pluggandet!


Förresten, en liten fråga. Skulle ni vilja se mer nagellack i bloggen?
personligen tycker jag att det är lite tråkigt med nagellack på nagellack, men något då och då kanske? Med lite olika Konadstämplar eller så?


Nu tv time!

BULLISH ON OPI

Här är dagens naglar också :)


Too dolly

too dally paletten ifrån MAC´s hello kitty kollektion är något jag sällan plockar fram, men idag var det dags!

har använt den blåa och svarta ut paletten, samt glittret orion ifrån mus



Det är så otroligt svårt att fota i lampljus! Men solen har för längesedan sagt hejdå för dagen.. så tråkigt :(



Denna bild ger färgerna lite mer rättvisa.. men som sagt, otroligt svårt!



Och avslutningsvis en FOTD :)

Designen

Nu är designen bytt här, bara å trycka f5 om ni inte ser den! Gick lite fortare än väntat.. :) Vad tycks?

ny design

Om ett par dagar så kommer en ny design här! Och då kanske min motivation kommer tillbaka?.. Den har lixom varit helt bortblåst sen Lina dog. Förut älskade jag att sitta och blogga, nu känns det mer som ett måste. Därför har det varit lite inlägg.. plus att jag inte haft tid. men man hittar alltid tid för saker man älskar, eller hur?
Men den borde komma upp nästa vecka!
Och lite smink kommer nog upp i helgen för imorgon ska jag å bejbsen göra stan osäker!

Eureka!

Hej på er igen! Jag är en hemskt dålig medbloggerska, för inte tala om dålig bloggerska, men till mitt försvar har jag att jag inte har använt mer smink än mascara och fyllt i ögonenbrynen vid väl valda tillfällen. Smink är inte så nödvändigt när jag byter däck på bilar, städar och spelar UNO. Däremot målar jag naglarna lite då och då, och söndags kunde jag inte motstå frestelsen att använda Locavore från Rescue Beauty Lounge. Men glitterlack är ju en pest och pina att avlägsna, och igår skulle det väck. Jag började gnussa med remover och sparkade min olyckliga stjärna i stjärten och undrade varför jag utsätter mig för detta. Men då plockar en av ungdomarna fram en burk nagellacksremover från Depend, som man liksom doppar fingret i, så försvinner lacket. Nu till anledningen till att inlägget får heta Eureka!
Denna burk, kombinerat med vanlig nagellacksremover gjorde avlägsnandet av glitterlacket lekande lätt i jämförelse med tuss och gnuss. Först gnussade jag med remover, sen dippade jag naglarna ett par gånger i burken, och sen gnussade jag bort det sista! Helt fantastiskt! Fia rekommenderar starkt!



Dessutom funkar den oerhört bra till vanligt nagellack, det försvinner i ett nafs! Så ut och köp, och nu behöver ni aldrig mer tveka över att välja glitterlack. Woho! Dessutom finns den även i en miljövänlig version.

Hoppas ni alla mår bra. Jag åker hem på ledighet om en vecka, och det ligger massor av smink som väntar på att testas, och även en liten pryl från Frankrike ska visas. Puss på er. :D

rouge

Bestämde mig för att göra samma sminkning som micromiss gjorde i sin video, har använt samma färger







Och sen var ja såklart tvungen å leka med inställningarna i mobilen :P


Eyeliner

Igår körde jag enbart på eyeliner, skulle åka och simma lite senare och det kändes lite jobbigt att ha smink på sig å tvätta bort.. :)





Inte så mycket mer till denna, läppstiftet är strawberrie juice, samma som förra inlägget, men utan läpppennan russian :)

Mer lek

Jag ogillar att fota mina läppar, därför visar jag sällan läppstift här.. Men jag fick en idé när jag låg i min soffa och tyckte synd om mig själv.. min ihpone kan ju göra coola grejjs :D


Det är läpppennan russian från MUS och läppstiftet strawberrie juice ifrån lorea´l



(färgen är alltså inte ändrad, allt annat är bara svartvitt)

Feber

Har varit utslagen i ett par dagar med hög feber, som äntligen börjar ge med sig! eller så är det alvedonen som gör sitt.. aja. jag hoppas iaf att det är borta.. Orkar inte ligga sjuk nå mer.
Har alltså inte hänt så mycket i min värld alls, faktiskt..
Men måla naglar kan man göra när man är sjuk, och leka med inställningar i iphone kan man också göra! Så här är dagens lack

MUS - Josefine på naglarna


(Den rosa färgen är inte förstärkt, det är bara den som visas i färg, den är verkligen sådär härligt skrikig)

Sminksamlingen..

Ja hujedamej, gjorde som sagt om i klädkammaren där jag även har min sminkhörna, så jag täntke att jag kunde lika gärna lägga ut allt på sängen å knäppa kort på eländet :P

Här har vi det.. *trumvirvel*



tamdadaaaa.... Hela skiten.



Lite närbild på alla skuggor..



Jag gillar väll inte glitter va?



Mina pigment från många olika märken..



Och en del av min MAC samling, tur att jag inte bor nära, då hade den nog varit betydligt större, men det som är ifrån MAC är det som ligger i paletten, samt pigmenten längst upp till vänster

ja.. det var det det.. å större lär den väll bli :p

Tribecca

Jag är lite sådär småförälskad i min nya skugga tribecca måste jag säga, känns som om jag använder den i varenda sminkning jag gör :P

Produktlista:
e/d goldglow
m/s Satin
m/s Tribecca
colossal mascara
Gel eyeliner från mad



tykcer att tribecca är så underbar mörk grönguldig, skulle kunna ha den varje dag faktiskt !



Snart kanske bilderna blir lite bättre också, var ut till ikea och shoppade till min klädkammare och har spenderat kvällen med att göra om där inne, köpte även nya lampor, som vi självklart måste dra el till så det dröjjer väll, men när dom kommer upp hoppas jag på lite finare ljus!



Sen kan ju min ihpone filma.. väldans bra.. men jag vågar nog inte filma mig tror jag nog..

aja. Sen ska jag visa er allt mitt smink.. huvvaligen :P

Moist

Hej och hallå där alla fredags firare! Ikväll ska jag se Komikern pablo franscisco så jag är peppad måntro! Har jobbat hela dagen, här är sminket från imorrse:


Har använt följande:
Moist
Breeze
Gold glow
Tribecca
gel eyeliner (mad)



alltså, jag har himla svårt med ljuset i denna telefon.. nån som har förslag på någon bra lampa som ger bra "sminkfotoljus?" Iphonen snappar inte alls upp färgerna lika bra som samsungen jag hade förut i dagsljus



Lite kladdigt på undre fransraden, så går det när man är ooootrooligt trött..



Var tvungen å ta med denna, ser vindögd ut, roligt ^^



Det var allt för idag! imorgon blir det nya äventyr :D

metal cherry

Imorrse hade jag lite bråttom för jag har extremt dålig diciplin på mig själv att kliva ur sängen, så jag slängde ihop denna lite snabbt bara, har aldrig provat metal cherry som skugga förut, gudomligt vacker!



råkade självklart radera en bild i telefonen som blev jättebra..
ljuset är lite tråkigt.. men man får inte så fint ljus på morgnarna längre.. :(



En enkel teknik, har bara lagt dit metal cherry med SS219, alltså en globborste
i ögonvrån och under ögonbrynet ligger muffin. Denna make tar inte mer än 1 min per öga att göra om man kan tekniken :)



och här är en bild på hur mitt hår ser ut i solljus! älskar denna röda färg.
Men mitt hår vill verkligen inte vara med på bild, här gick det bra, men när jag tar längre ifrån ser det bara.. svart ut typ, så det är svårt att få bild på det svarta i luggen, men jag ska försöka lite mer senare

Puss å kram.

Tutorial med "höstfärger"

Den mest önskade tutorialen på bdb var höstfärger, så det fick bli en sådan! var även många som ville se halloween och vardags, får jag mer tid över i veckan ska jag försöka fixa det :)
eftersom jag har sålt en del paletter till folk på bdb så använde jag mig utav den!



Numrerna vid färgerna markerar vilka jag har använt :)
(jag är medveten om att nr 5 saknas.. så går det när man är trött.. finns ingen nr 5.. hehe)



Ja, första bilden behöver inte så mycket förklaring, ett osminkat öga med primer
bild nr 2, där lägger jag en vit(1) i ögonvrån



Här lägger jag en orange(2) vid innerdelen av ögonlocket, ungefär till hälften som ni ser på bilden



Sen där den oragna slutar lägger jag en guldfärgad(3) ögonskugga och suddar försiktigt ihop dom genom att dra guldfärgen mot den oranga med penseln ett par gånger



Sedan en mörkgrön(4) skugga längst ut på ögonlocket, lämnar ett litet glapp mellan den gröna och guldiga, för där ska en till färg in snart



Här applirar jag en ljusgrön skugga (5) mellan 3 och 4



Sedan gick jag tillbaka med nr 1 och la som highlighter under ögonbrynet

Här ska det egentligen vara en bild på när jag använder en brun(5) skugga och lägger under ögat för att merkare lite men den bilden verkar ha flygit sin kos..



Dax för eyeliner, med min eyelinerborste och gel eyeliner från mad minerals så börjar jag att lägga pensel så nära fransroten som möjligt och sedan med ett enda drag följa ögats konturer, här gäller det att våga, tvekar man lite blir det också hackigt. Öva lite först några gånger innan om du aldrig provat förut :)



För att göra min vinga så tar jag pensel och börjar där jag vill att vingen ska sluta och drar och kopplar ihop ned med linjen som redan finns :)



Dax å fylla i ögonbryner, det gör jag med en ögonbrynsborste och min twi brow color från makeupstore



På med mascara, idag blev det maybelline colossal



Tyckte inte det var blendat nog så jag gick in med min blending borste och suddade ut den gröna färgen lite mer :)



Tadaa.. typ.. :P



Och en full fotd. Har varit till frissan! Färgen syns inte alls bra i detta ljus, det är mycket mer rött och svart i luggen bara :) Men på bilderna ser det hemskt mörkt ut, får fota någon dag när solen är framme :)

Hoppas ni gillar tutorialen!

Dagens med ihpone!

Sådärja, då har jag hunnit med en sminkning och fotat med min nya telefon! Bilderna blev bra faktiskt, var lite oroligt hur jag skulle göra nu.. lite knepigt å fota med kameran eftersom den utlöses av en touch på skärmen, men jag får nog in tekniken :)



En enkel sminkning idag, ville prova pigmentet goldglow(som ligger på ögonlocket)  från mus och hade ändå ganska bråttom, och brunt och guld går ju fint ihop :)



Misslyckades med eyelinern idag, men det är ingenting man kan göra åt nu precis.. ^^



Här ser man lite bättre hur färgerna ligger. började med en blending borste och färgen forrest och la in dig i globlinjen och suddade, sen bara på med goldglow på ögonlocket. simpelt simpelt!



Jag vill nog byta design här på bloggen.. Vill jusa upp den lite och göra själva "Inläggs" delen bredare.. men jag kan ju som sagt inte ett jota om sånt här så jag ska försöka leta upp någon kunnig person!

Tutorial?

Har lovat folk på bdb att göra en tutorial under veckan, och undrar om det finns nå speciella önskemål på färger, former eller något?


silk

Här kommer gårdagens, jag försov mig självklart imorrse så det blev ingen idag..



Gillar denna typen av sminkningar, dom är relativt enkla men blir så snygga!
Det är white på ögonlocket, och silk i globlinjen, samt lite av den svarta ur tri brow colour för å göra det lite mörkare precis i globlinjen



eyelinern är som vanligt min gel eyeliner från mad :)



Och till sist en liten FOTD :) (på onsdag ska jag klippa/färgta håret!!:) )

Nu ska jag slänga mig i soffan och läsa en halv bok som vi ska diskutera imorgon i skolan. TJoho!

Samma sminkning på två olika sätt

Såg en sminkning hos micromiss som var så ljus och fin, så jag kopierade den lite.



Här är dag-verisionen. Bara satin och velvet. Satin på hela ögonlocket och velvet i globlinjen



Sen är det ju väldigt roligt att ta kort på sig själv :P...

Sen på kvällen fick jag för mig å gå ut och orkade inte sminka om mig, så jag mörkade ned velvet och la till lite strasstenar och en bindie



Även en glittereyeliner från viva la diva



Var på kvällen så det är därför bilderna är ganska dåliga..



Och sista bilden :)


Imorgon ska jag gå och boka en frisör tid jag INTE har råd med.
Och jag har en ny telefon nu (iiphoooone <3<3) så jag har ingen aning hur mina sminkbilder kommer att bli, jag hoppas den håller samma mått som min älskade samsung touchwiz! Vi får helt enkelt se, hoppas på att vakna i tid imorgon så jag hinner testa innan jobbet!

Mörk Czarinna

gav mig på dom nya produkter en gång till och försökte skapa en mörk czarinna look.



Är relativt nöjd med denna förutom att den var mycket snyggare i verkligheten!



I vanliga fall börjar jag å lägga den mörkaste skuggan å jobbar mig uppåt, men eftersom jag har en tendens till å sota allt för högt upp gjorde jag tvärtom, alltaså först 24k, sedan tribecca i globlinjen och till sist cupol på ögonlocket. allting ligger på en grund av high tech lighterr cleo, och det verkar som om ja inte är allergisk mot dom längre! Därimot måste jag säga att det var värdelös för creasing, på kvällen satt inte ens cupol kvar på ögonlocket. Hade ingen annan primer än high tech lighter



Men ja ska inte uttala mig för tidigt, detta är gårdagens, idag provar jag också high tech lighter men på en bas av den ljusa ur cover all mix



Här är helheten! med röda läppar till :) Knasig FOTD faktiskt.. men men



Och sista bilden, nu ska jag sluta terra er ^^ Puss å kram


nattlek

Hade lite tråkigt igår.. så jag kletade på lite smink innan jag skulle tvätta av det jag urpsrungligen hade på mig ^^





Vänster sida är gjort med shimmer dynasti, det rosa. Och cake eyeliner white and black
Höger sida är gjort med wave, det blåa, å sen cake eyeliners igen :)



Så kan det gå om man har tråkigt gott folk ^^



RSS 2.0