Sussie´s Saga -

Helg

hejsan! Sorry för dålig helgblogging men jag har haft massa annat för mig.. lite fester, massa promenader å chillande på min gräsmatta, å lite grillning har ja hunnit med också.

Fick göra en nödsminkning i fredags för ja hade ont om tid samt en vän på besök.. så det blev brunt.. igen.. för det låg framme. Imorgon lovar jag att det inte blir nå brunt!



Det är satin, kakaw och angel ifrån mus som ligger på ögonlocket :)



Imorgon funderar ja på glitter, ja saknar glitter, eller lite stenar kanske, blev lite inspirerad av sminkan idag. ^^ Men vi får se!



ja hade även en gigantisk blomma i håret ifrån Indiska :) Den e nästan lite för stor.. men ja gillart! :p



i övrigt så har jag bara legat på min gräsmatta ida å läst en bok, var ut på långpromenad med vovvisarna samt lagat mat, så därför inget roligt smink å visa upp :)

remake på headern

Ja har varit sugen på å göra om sminkningen jag har i min header.. så det fick det bli idag :)  Till den i headern använde jag MUS skuggor, men nu fick det bli 120 paletten.




alltså, 120 paletten är underbar å äga, bra pigmentering å massa roliga färger å leka med. Men dom sitter inte bra, inte lika bra som mus och mac och alla större märken. Efter halva dan var skuggan nästan borta och jag fick göra om det typ.. det händer inte när ja har en skugga ifrån mus.



Men jag gillar verkligen denna färgkombo. Tycker det starka gula och oranga mot det lila gör en snygg kontrast!



på läpparna ligger glanset ho-ho ifrån mus. men jag rekomenderar att man har läpppenna under.. det flyter gärna ut och blir fläckigt mm..



jag fyllde inte i mina ögonbryn bara för å se hur det är med ljusa ögonbryn till min hårfärg.. det går väll ann men jag tycker om mörka bryn lite bättre ändå!

hoppas allt är bra med er! puss

Förbättring på gårdagens ;)

Jag skrev ju att jag var missnöjd med gårdagens.. och när jag blir dit så måste jag typ göra om sminkningen.. så, det fick bli lika med denna, fast bättre i mina ögon ;)



Jag tror skillnaden är att jag gick för högt upp med globskuggan, samt att jag använde en ljusare skugga som mellanskugga idag. Jag tycker iallafall att det blev stor skillnad ^^

 

jag måste verkligen bli bättre på å andvända annan eyeliner i svart, det gör så otroligt mycket faktiskt, å denna bruna ifrån mus e faktiskt riktigt snygg.. sen har ja ju massa andra underbara färger.. blåa.. gröna.. lila.. :)

 

jag använder alltid marykays foundation, jag använder nr 200, och 204 ibland. det beror lite på. som rouge ligger metal cherry. Jag fyller i min ögonbryn med kakaw faktiskt, jag har ljusa ögonbryn egentligen.. men nu när jag har mörkrött hår tycker jag det passar med lite mörkare ögonbryn


Kakaw

jag kände för brunt häromdagen. Blev inte alls nöjd med denna sminkning så i skrivande stund så sitter jag med en ungefär lika dan... fast bättre gjord. hah :p

alla färger är ifrån 120 paletten, förutom den mörkaste bruna som är kakaw ifrån Mus



Vet inte riktigt vad det var som gjorde att jag ogillade den så mkt.. såg mer skitigt ut än fint lagd skugga eller någonting ;)



Kajalen e från Mus och heter chocolat.. sen gick jag över den med en sneskuren borste och svart skugga ifrån paletten :)



sen fick jag lite spel i mitt fotande.. och bilderna blev alldeles för fula för att inte dela med sig av :P



haha ja.. vad säger man, jag är en riktig pärla :P
Jag ska på arbetsintervju nästa vecka!! ooh, vad ska man ha på sig? Hur ska man sminka sig? jag har aldrig haft en arbetsintervju.. jag blev anställd på bingon när jag var 17, och innan det jobbade jag för callup.. där är det inte någon direkt intervjuprocess.. alla andra extra jobb ja haft har jag lixom halkat in på.

Avslutar dagens smink med en riktigt cool bild på mig.. :P Hoppas allt är bra med alla där ute!


(det e väldigt dumt å röka)

Mina fransar

en väldigt söt fröken EmmaP är väldigt duktig på att kommentera att hon tycker mina fransar är så fina. Det är så roligt att höra! Så jag tänkte ägna ett inlägg åt dem!
Det blir ett ganska långt inlägg eftersom det är olika steg och jag vill gärna förklara grundligt så även dom som inte kan ett jota kan förstå.. :)

För det första.. Så får man dras med dom fransarna man är född med. Minns en gång på högskolan då en av mina klasskamrater blev utfrågad om vad hon använder för mascara, för alla ville ha hennes fransar, så där gudomligt långa och fylliga och vackra. En mascara bygger på det du redan har, sedan finns det självklart bättre och sämre mascaror! Men en människa med korta och glesa fransar kan inte med enbart hjälp av mascara få långa och fylliga fransar.

Men, tur för oss så finns det hjälpmedel! Det finns olika serum, franförlägningar, fransfärgning och sen beror det också på hur du tar hand om dina

Tvätten
Oftast är det bra å ha en separat makeupborttagning, som du med en pad tar bort smink + mascara. Och då gäller det skonsamma rörelser för ögat, inge gnugga bort det hejvilt. Du sliter på din hud och dina fransar när du gör det.
jag använder mig av marykays oljefira makeupremover som kostar 225 kr (skillnader kan uppkomma då vi är fristående och får egentligen ta vilka priser vi vill, men i webshopen som vi har tillgång till i intranätet för MK är priset 225:-)



Serum och treatment?
Jag önskar att jag hade provat på mer så jag kunde tala om vad som är bra och dåligt. Men jag får inga pressutskick eller reklam till mig. Och jag har inte råd att inhandla själv då jag är utan ersättning överhuvudtaget just nu. MEN vad jag har provat och kan tala varmt om är Makeupstores Treatment mascara.
Såhär skriver makeupstore själva om den:
"Treatment Mascara är som balsam till fransarna. Att vårda fransarna är mycket viktigt, då vi dagligen sliter på dem. Treatment Maskara ska alltid appliceras innan maskara för att skydda, mjuka upp och göra fransen mer följsam. Används med fördel även under natten. Innehåller ett flertal skyddande och vårdande ämnen. Panthenol ger även ökad volym."
deras treatment mascara går på 185:-

För ett år sedan.. började jag med marykay, så jag letade upp en bild innan det, i höstas började jag även använda treatment mascara. jag är dock dålig på att applicera innan natten, utan använder den bara innan jag lägger på mascara.



Här är en sminkning ifrån April 2009, innan jag började vara försiktig med min rengöring och använda treatment mascara. vad för mascara jag använder där vet jag inte riktigt.

 

Här är en sminkning för några dagar sedan. Jag tycker man ser en BETYDLIGT stor skillnad. Fransarna är mycket längre och fylligare!

 

Så, mascara då?
Det finns ju ett helt hav av mascaror där ute, och det gäller att hitta den som passar dig och dina behov. Har man korta fransar vill man kanske satsa på en förlängande mascara, och man långa men glesa vill man kanske heldre satsa på en mascara som ger volym.

En av dom bästa mascaror jag har provat är Marykays Ultimate mascara, den funkar bäst för mig. marykay´s produktbeskrivning är:

"Mary Kay Ultimate Mascara. Den extremt volymgivande produkten ger extra tjocka och täta ögonfransar med upp till fem gånger mer volym. Smart Wiper™ teknologin ger rätt mängd mascara till borsten vilket gör att du alltid får perfekt mängd varje gång du doppar borsten. Klump- och kladdfri. Snabbtorkande. Håller i upp till 12 timmar. Kan användas både av linsbärare och de med känsliga ögon. Finns i nyanserna svart och svart/brun."

Hållbarheten är underbart, den smular inte under dagen och håller sig på ett ungefär lika snygg från morgon till kväll. Priset ligger på 249:- men kom ihåg att priserna kan skilja sig. Sen gör vi ju olika paketlösningar som vi själv lägger pris på. ett ex är hudvården, där största paketet skulle gå på 3500 rakt av, men skulle någon köpa av mig skulle dom få det för 3000:- samt få en väska man inte kan köpa. alla gör på olika sätt!

 

jag hoppas någon fick ut något av detta iallafall! Och minns att bara för att en sak funkar för mig behöver den inte funka för dig.. alla måste hitta sin produkt, helt enkelt!


elf!

Jag vann ju en tävling hos sminkan och här provade jag en sminkning med dom två mineralskuggorna jag fick :)

Dom heter golden, den gudiga så klart och eathly, den gröna.
jag mörke även ned sminkningen lite med a girls best friend ifrån mus och använde gold glow som highlighter



jag hade aldrig provat mineralsmink ifrån elf, jag har faktiskt ingen produkt ifrån dom tidigare, men jag är positivt överraskad måste jag säga! Dom hade väldigt fint skimmer!



På kinderna ligger oh so fresh och på läpparna ett genomskinligt glans ifrån mus



Nu när solen kommit fram så börjar även mina fräknar fyrdubblas, och precis som det är med lockigt hår så är det med fräknar.. alla säger hur fint å sött det är och önskar att dom hade det, medans jag hatar dem. Så jag gör mitt bästa för å täcka dom, men nu börjar det verkligen bli ett problem. Och när det är varmt ute är man inte speciellt sugen på att ha foundation i ansiktet direkt.. ^^

Läppgunksresan - Beach Bronze

Här kommer beach bronze ifrån marykay, detta gloss vann jag faktiskt på ett av våra måndagsmöten. i flaskan ser det ut att vara brunt med guldskimmer



inget jag hade köpt utan att prova. Som jag nämnde med marykay så är färgerna mycket transparenta. och jag är väldigt glad att jag vann detta!



Färgen är nästan genomskinlig, med guldglitter, funkar till alla olika läppstift och ger en väldigt fint glans, och i solen gör den sig otroligt vacker med sina guldstänk!

Och med Beach bronxe så avslutas nu min läppgunksresa.. men jag kommer säkert handla in mer i framtiden :)

Blått med 120paletten

Häromdagen fick jag ett sug efter en blå sminkning.. och eftersom ja snöat in mig på 120 paletten så fick det bli den som kom till användning :)





använde också min blåa glittereyeliner ifrån viva la diva. Dom gör verkligen en stor skillnad, glittereyeliner alltså. Jag har mina perioder då jag använder dom typ nästan jämt.. känns som om jag är påväg in i en sån period igen.. ^^

Läppgunksresan - pink diamonds

nu kommer vi in på mina gloss ifrån MaryKay



något man måste känna till om Marykays smink är att dom utgår ifrån att få naturliga resultat, så färgen man ser i flaskan är inte färgen man får, den blir mer transparant än vad dom ser ut.



Just detta är väldigt ljust ljust rosa, skulle säker göra sig väldigt vacker ovanpå ett rosa stift eller läpppenna :)

satin angel

Idag blev det en klassisk look.. skulle inte göra så mycket. Bara luncha med en vän å besöka arbetsförmedlingen.

Jag har använt:
Satin
kakaw
Angel (som ja la på efteråt för sminkningen kändes så hemskt tråkigt)



jag överanvänder verkligen angel sen jag upptäckte den i sminklådan.. Så ni får nog dras med den ett tag ^^

 

jag använder ju, som dom flesta vet, borstar ifrån Sigma och dom har ju släppt en ny serie borstar som jag så väldigt väldigt gärna skulle vilja äga.. men dom går loss på blyga 1500 och som läger är nu har jag en inkomst på 2000/månaden.. så. Dom får nog vänta ett tag. men till er där ute som upptäckt sigma och älskar dem, kolla in nya paketet!

 

 

på kinderna ligger mitt nya rouge ifrån elf som jag vann hos Sminkan :)

 

 

 


Cocoo

Ni känner väll till Cocoo? en underbar smyckesshop, faktura är gratis, bjuder alltid på frakt (inom sverige) Världens bästa service ever, och annorlunda underbara smycken som det inte finns en miljon exemplar av!

Jag kapade hem 2 st armband, eller ja, det heter väll handsmycke. Man har ju börjat sett handsmycken mer och mer nu för tiden tycker jag, och jag brukar inte vara någon som gillar trender, men den här trenden kan jag faktiskt inte låta bli att hoppa på!

Jag skrev ju förut att jag har en förkärlek för stora smycken. det här måste vara ett av dom finaste ja har nu!
sen knep jag även sista exemplaret i sverige av ett annat som jag visar om någon dag ;)



tyckte inte alls att den var lika fin på deras sida, men jag e sådär någolunda kär. handsmycken kommer bli min nya grej!

förresten, är ni intresserad av å veta hur huden är uppbyggd och hur och varför man får rynkar, pormaskar mm och vad man kan göra åt det? Ska jag skriva ett inlägg om det?

Marykay konferens

Jag fick äran att följa med alla "Röda kavajer" och Directors till Arlanda för deras utbildning, eller konferens med våran "högsta" person i marykay, National Sales Director, Kristina Edefors.

Och hej och hå, jag var osäker på Marykay innan, nu har jag aldrig varit mer säker. Man kan inte möta sådana här människor någon annan stans. ingen avundsjuka, inget skitsnack, sån värme och glädje som fanns i det stora rummet var obeskrivlig. Alla leenden och kramar ifrån folk man aldrig träffat.
Vi svenskar, speciellt tjejer är ju annars bra på att titta snett, prata OM människor och hålla oss för oss själva.

Sen hörde vi många "I-storys".. där dom berättar hur dom kom i kontakt med marykay och hur resan varit och hru dom har utvecklats som människor. Många grät ibland, för det var verkligen fint.
Vi hörde om en tjej, som hade mått så dåligt fysiskt och psykiskt i sju år. på gränsen till att gå under, och kom i kontakt med marykay, och vända om sitt liv totalt. Det var otroligt att höra hennes historia och hon själv kunde inte hålla sig ifrån tårar, av lycka och sorg.



Top 10 i våran Area som satt längst fram under konferensen



Sen känns det nästan som å möta en kändis när man möter Kristina Edefors, hon är stor inom denna värld. Vi kan säga så att hennes bonus, alltså som hon får för att hon har blivit National Sales Director, ligger runt 500.000:-.. i MÅNADEN. samt att hon har disponerat utan en Rosa cadillac, cabbad såklart, som företaget byter ut vartannat år åt henne. Så, hon är väldigt framgångsrik.

men ACK så JORDNÄRA. hon kramade om en, fick en att känna sig väldigt välkommen och omhändertagen.

Vi nya konsulter fick lyssna på allmän hudlära om epidermis och dermis mm, samt gå igenom makeup, lyssna på hur man bygger sitt eget företag och mycket mer.

en fantastisk dag, tillsammans med fantastiska kvinnor.


Det är bara DU som kan förända DITT liv. Minns det, i allt du gör.

Läppgunksresan - gloss boster

Jag fick hem ett gloss ifrån oriflame för några veckor sedan. Oriflame är ett märke jag verkligen inte har provat mycket



Först blev jag lite förskräckt, jag trodde färgen skulle vara samma som i tuben, men tur nog så var den inte det :P Färgen är nästan genomskinlig, går lite åt det beiga håller. Formulan är mjuk och skön.


Läppgunksresan - mirror mirror

Nu har vi ett gloss ifrån Too faced, vid namnet mirror mirror



Ett glans jag verkligen itne kan gilla.. formulan är tjock och klistrig, och personligen klarar jag inte av den känslan på mina läppar.



i övrigt finns det inte så mkt att säga, det är ett genomskinligt gloss, så som många andra :)

rosa går alltid hem ?

ja, som rubruken lyder, rosa går alltid hem för mig. jag gillar inte rosa i övrigt fall, men i sminkningar så tycker jag verkligen att det är jättefint.
Denna sminkning var ja väldigt inte nöjd med, men den får åka upp ändå

Har använt mig av min 120palett ifrån bfbeauty.com



Pigmentet angel ifrån mus ligger som highlighter till denna :)
Jag vet inte vad som gjorde att jag inte tyckte om denna sminkning.. men ibland blir det ju så :)



på läpparna ligger culture, sparkling ifrån mus



som rouge har jag metal cherry ifrån mus :)

Läppgunksresan - Wide

Här kommer min största favorit inom glossvärlden, wide ifrån mus



Dom hade tidigare en liknande, som jag inte minns namnet på, och nu har den utgått. Den var mycket mycket mer skimrande och den gillade jag verkligen mycket mer än wide, men wide får helt enkelt duga som efterträdare :P tror att den förra hette starry lips.



Wide fungerar över vilket läppstift som helst. Det är genomskinligt med en hel del glitter. vet inte vad som har gjort att jag fastnat för dessa, kanske är det glittret, eller att det är så användbart ^^

Assoscearer

skönhet är ju så mycket mer än smink, fast jag skriver enbart om smink,så jag funderar på å utöka lite som smycken, hudvård, hårvård mm.

Så jag provar med ett smyckesinlägg. Jag har fått Dille på stora smycken igen.. tycker det är så härligt :)



vänster hand:
Stora ringen ifrån Pilgrim
Silverringen förlovningsring mellan mig och Lina, som har blivit förstor för mig :(
Armband: ifrån glitter

Högerarm:
första stora ringen ifrån glitter, andra ifrån pilgrim(vänster till höger)
armbandet är ifrån cocoo.se




Läppgunksresan - ho ho

Ett Gloss ifrån Mus vid namnet ho ho



Här har vi en favorit, otroligt fint över röda läppstift! mjukgörande och väldigt vacker röd ton. skulle även funka att använda en röd läpppenna och detta gloss. Som jag nämnde tidigare så gillar jag att det inte är kletigt, utan just mjukgörande.



ser väldigt fläckigt ut.. men detta var typ 20:e gången jag tog på mig något av allt mitt läppgunk och hade börjat lednsa lite :P

Datorhaveri..

Som om det senaste året inte sög nog så har även min dator bestämt sig för å säga hejsvejs. Sisådär utan förvarning. Och smart som jag är hade jag inte gjort någon backup.. så alla bilder.. allt man sparar på, ni vet hur det är.. är poff väck. inte så himla skojj.

Förutom det negativa så kom mitt ELF paket idag! Vann ju en tävling hos sminkan. så jag tänkte göra någon sminkning i veckan med mina nya produkter :)

Just nu sitter jag på min pluggdator, en liten 10".. tangentbordet är ungefär lika stort som mina hand så det är inte jättenkelt att skriva.. men jag är glad att ja hade denna, helt datorlös hade inte varit kul.

Aja. Nog om det!
I lördags var jag iväg på en inspirationsdag med Mary kay, såg makeupartister, nagelskulptörer, hårfrisörer mm in action. Samt fick vi besök att en pärldesignare, väldigt roligt! till den dagen ville jag ha en riktigt färgstark make..
Och voila:

har använt mig av:
A girls best friend
Angel
24k
panic
satin



jag fick massa komplimanger för sminkningen så det var ju jättekul! även ifrån makeupartisten också :D



Guld och grönt är en kombo jag verkligen gillar faktiskt. Provade mitt nya pigment Panic som hgihlighter, och på rörliga öhonlocket ligger 24k. Jag gillar panic faktiskt, men tycker inte att skillnaden är så radikal ifrån pigmentet goldglow :)



På läpparna ligger en kombo av Fence ifrån mus, och sparkling beach ifrån marykay



Sedan så har jag hittat en ny favorit också, pigmentet angel ifrån mus, ser vit ut i sin burk men blir skimrande ljusrosa vid applicering, och jag gillar när d glänser, så jag lägger den på kindbenet och upp mot tinningen för lite mer effekt, försökte fånga skimret på bild:



syns väll sådär iafl på bilderna.. jag är ingen människa som måste ha mitt ansikte matt, har aldrig brytt mig om det. Så för någon som gillar det matta är det väll inget att rekomendera, annars, kör på! :)


Läppgunksresan - Wizz

Nu kommer vi in på mina Gloss ifrån Makeupstore, jag äger inte så många men jag gillar dom verkligen!



Just detta gloss har en ljusrosa färg och är rätt ny i min samling. Det jag gillar med MUS´s gloss är att dom inte är klibbiga, utan känns behagliga att applicera




Just denna färg vet jag inte om jag är så förtjust i, skulle näsan lika gärna kunna ha ett genomskinligt gloss

Fias sminksamling

Om det är något jag tycker är roligt så är det att läsa om andras sminksamlingar, och se vad som finns i allas gömmor och vrår. Idag tog jag mig an det roliga uppdraget att städa i mina egna lådor, torka av, inventera, slänga och återupptäcka. Dessutom såg jag till att ta kort på allt, så nu ska ni få frossa i bilder. Dock är inte allt med (skäms för att berätta det), det saknas en hel del mineralpigment och en del udda saker som aldrig används. De blir nästa projekt. Men nu kör vi igång!


Här ser ni mina basprodukter; foundations i flytande och mineralform, olika concealers, puder, Urban Decay Primer Potions, mascaror, brynskuggor, vässare och en ögonfransböjare.


Här är det ögonpennor, eyeliners, läppennor, ett shadestick och ett greasepaintstick.


Mina penslar i all sin röriga prakt, och precleanse. Huvva. Nu är de rena i alla fall. En salig blandning från Kicks, MUS, MAC och diverse kraffs som mest tar plats, men som jag inte har styrkan att göra mig av med än.


Detta är mina "kladdiga" produkter, krämhighlighters och paint pots.


Ögonskuggssamlingen del ett, microshadows och cybershadows från MUS, några från MAC och en hel del utöver det.


Och dessa fick jag inte med i förra bilden. Som ni ser så har jag depottat ungefär 26 stycken microshadows från MUS, och det är så himla skönt! Det sparar massor med plats!



Här är främst mina eyedusts från MUS, men det har smygit in sig några pigment från MAD och MUC, och det finns även ett eyedust från FACE och ett från MAC.


Glitter, glitter, glitter! Ett helt gäng Twinkle Eyeshadows, några glittereyeliners och ganska många lösa glitterburkar från MUS. Jag föredrar faktiskt löst glitter framför liners, det är roligare när det glittrar lite överallt, istället för en placerad linje. Just nu, i alla fall. ;)


Rouge, rouge, rouge och en bronzer. Jag blev nästan chockad över att de var så få, mot för vad jag hade tänkt mig. Men jag behöver en ursäkt för att köpa fler, och nu har jag hem. Snart blir familjen utökad med två jag precis av Traderat hem. Ett himla bra ställe att hitta produkter andra inte vill ha, eller om du vill bli av med något själv.


Nästan alla mina läppglans. Det var faktiskt på grund av dessa som fick bägaren att rinna över och fick mig att städa. De bara låg som ett plockepinn överallt, var alltid i vägen och jag hittade aldrig det jag sökte. Nu har de fått en större plats, tack och lov.


Till sist visar jag mina läppstift, och MUS och MAC är klart överrepresenterade.


Hoppas ni tyckte att detta var lika kul som jag, och är det något ni funderar över så svarar jag gärna. Ha en fin söndag.

Brun Vsminkning med 120 paletten

eftersom ja har fått dille på min 120 palett kommer här ytterligare än sminkning ifrån den.

Jag gillar å utgå efter V-partiet i mina sminkningar, tycker att ögonen blir mycket finare och djupare.
Här har ja utgått ifrån V partiet med alla skuggor ifrån paletten :)
allt e ifrån den förutom det mörkaste som är kakaw ifrån Mus :)



Jag har tappat bort min svarta gel eyeliner ifrån mus, så nu kör jag med min bruna tills ja har råd å beställa en ny! Så himla tråkigt för jag älskar verkligen den.



Jag måste verkligen klippa mig också.. mina toppar ser ut som skit.. men det är så svårt å få råd med sånt när man inte har någon inkomst :P





Hoppas allt är bra med er där ute!

Läppgunksresan - Lust

Här kommer ett gloss som inte är något för dom blyga. Det är ifrån MAD minerals har jag för mig, och är väldigt lila :P



Jag vet inte om jag inte tål detta läppglans, eller om det ska ha en förstorande effekt. För när jag applicerar det svider det till lite i läpparna. Men en del förstorande gloss har ju också den effekten.



Detta är som sagt inte något för den blyga. Det skiner som bara den, och glimmar i en stark lila färg. Använde den ganska flitigt förut när jag skulle iväg på fest :)

Peak Over, Hot Russian Satin

Hej allihopa! Hoppas ni alla har haft en härlig Kristi Himmelfärdshelg. Jag tog ju som bekant helg redan i tisdags, och i onsdags fyllde Hjärter Kung 25, så självklart blev det fest! Så den enda gud jag tillbad igår var toalettguden. Sminkningen gick i svart, vitt och rött, en av mina favoritkombinationer! Nog snackat, här kommer det bilder!




Primer: Smashbox Photo Finish Foundation Primer
Foundation: Make Up Store Matt Foundation Vanilla
Concealer: Make Up Store Cover All Mix Pens
Puder: The Balm Sexy Mama
Highlighter kindben: Make Up Store Wonder Powder Sahara
Shading: Make Up Store Rouge Baileys

Ögon:
Primer: Urban Decay Primer Potion, MAC Paint Pot Blackground och Make Up Store Eyepencil Snowflake
Ögonskuggor: Make Up Store Microshadow White och Satin, Rouge Baileys, Eyedust Crystal och MAC Mineralize Eyeshadow Hot Contrast (svarta delen)
Kajal: Make Up Store Eyepencil Black och Snowflake
Eyeliner: Make Up Store Cake Eyeliner Black
Mascara: Isadora VibraLash Black
Ögonbryn: Wet ´n Wild Brow Essentials
Lösögonfransar: Make Up Store Peak Over

Läppar:
Läppenna: Make Up Store Russian
Läppstift: MAC Russian Red





Såhär gör du:
Applicera din eventuella primer, foundation, din concealer och fixera med puder. Jag highlightade kindbenen med Sahara för att få en fin lyster och shadade med ett ljusbrunt rouge, ungefär en nyans mörkare en min egen hudton för att framhäva mina kindben och skulptera ansiktet. Har man ingen sådan skugga tycker jag att det går lika bra att använda ett ljust rosa rouge, för att ge ansiktet lite liv och färg, men gå inte crazy för då är det inte omöjligt att du ser ut som Ronald McDonald i kombination med de röda läpparna.

Jag fixar alltid mina bryn innan jag börjar med ögonskuggan, på grund av att jag inte har några bryn alls och behöver en ”ram”. Sedan applicerade jag UDPP ända upp till brynet, och sedan lade jag ögonpennan Snowflake över hela rörliga locket för att det skulle bli riktigt vitt. I globlinjen lade jag ytterst lite Blackground, för att få en riktigt svart globlinje. Sedan packade jag White ovanpå locket och tonade uppåt, och lade Hot Contrast i globlinjen och blendade, blendade och tonade. Satin lades precis under ögonbrynet och jag tog lite Baileys för att lätta upp den skarpa kanten mellan det svarta och vita. Sedan fyllde jag på med lite svart skugga, för det försvinner ofta lite svärta när man måste blenda så mycket. Därefter gjorde jag en fransmarkering med en svart kajal, och lade Snowflake längs nedre tårkanalen och som en liten flärp i inre ögonvrån. Svart kajal och Hot Contrast längs undre fransraden, eyeliner, mascara och lite Crystal i inre ögonvrån, för lite extra flirtpotential. Applicera sedan valfria lösögonfransar, jag tycker Peak Over har en supernajs effekt med de två yttre ”skrånkarna”.

Läpparna markeras med en röd läppenna, konturerna och över hela läppen, och sedan ett matt, rött läppstift, i mitt fall Russian Red, ett av mina absoluta favoritläppstift. Sedan är du partyklar!




På naglarna hade jag Black Rose från Isadora. Ha en kanonfredag!


Läppgunksresan - Radiant rose

Nu kommer vi in på mina gloss!
Här är ett gloss ifrån MAX factor, en serie med "lipstainer" och läppglans i en å samma tub




Man har på lipstainern först och låter den torka in (väldigt obehaglig känsla) och när den har torkat har man på glosset. Färgen håller då hela dagen.



Just denna färg är mer röd än vad bilden visar. Jag gillade verkligen den här serien för man behöve aldrig fylla på med färg, utan bara själva glosset.. Och det ser ni också på första bilden.. glosset är nästan helt slut, men färgen finns det mycket kvar av.. bra bildbevis.. ^^

remake

Hej å hå! Jag gillade min sminkning med tri brow color från mus så.. ja gjorde om det i brist på fantasi :p Ibland finns det helt enkelt ingen inspiration.. men då e det bra å ha en sminkblogg å bläddra bland inläggen å spåna ;)

använde mig av tri brow color igen, samt gel eyeliner ifrån mad, mascara ifrån Mary Kay :)



Denna gången försöka jag dock få till en liten mer sotig look, skulle ut på kvällen å då är ju sotat helt rätt :)



Vet inte vad det var med FOTD:na denna dag.. alla bilder ja tog blev suddiga. Hur konstigt som helst, jag kanske var lite ur fokus? :P



sen hittade jag ett gammalt halsband jag fick av pojkvännen för några år sen när ja hade nippra på stora smycken, det fick följa med ut den kvällen! Kändes lite ovant då ja knappt bär smycken längre.


Jag har även tatuerat mig för å hedra min väns minne
Amicita betyder vänskap på latin och stod i våra vänskapsförlovningsringar. ^^
Ja lägger inte upp nå mer bilder, här syns det inte bra å så vill ja ha det. eftersom ja ritar mina tatueringar nästan själv så vill jag gärna ha dom för mig själv också :)


Läppgunksresan - toffe

Här kommer ytterligare ett stift ifrån Marykay, vid namnet toffe



ett läppstift som drar mer åt den bruna hållet, och det är verkligen ingen favorit för mig att ha bruna läppstift.



Formulan är dock bra, mjuk och glansig. Precis som jag vill ha mina läppstift ;)

grönt med 120

Jag har verkligen snöat in mig på min palett.. hade glömt bort hur roligt det är å leka med den ^^

120 paletten är verkligen ett måste å ha i sin ägo för alla sminkälskare ^^

 

 

Och när jag fick igenom alla mina läppstift fick jag en tn favorit.. Fence ifrån mus följer med mig nästan varenda dag nu ^^



Läppgunksresan - Amber Suede

Här är ett stift ifrån MaryKay, hade det till en sminkning för någon vecka sedan och just då mindes jag inte namnet.



Färgen är brunröd, formulan känns mjuk och vårdande. Hållbarheten på detta stift är faktiskt väldigt bra, och det kladdar inte utanför. Jag är så rädd för det med mörka läppstift, för det är ju inte så roligt å komma med mörkt läppstift i hela ansiktet :P




Det glänser även bra på egen hand. väldigt fint att ha när man vill ha fokus på läpparna.

Läppgunksresan - Totally Nude

Nu kommer ett stift ifrån Too faced. En nudefärg som var väldigt inne att bära på läpparna förra våren.



Jag gillade aldrig riktigt modet med nude läppstift, och detta var en gåva ifrån Too faced. Jag använde den några gånger men sen hamnade den bland alla mina stift som inte används.



Stiftet är rätt så torrt i sig, så ett gloss skulle vara att föredra tillsammans med detta. eftersom ja personligen inte gillar nude så lämnar jag det såhär :)

Fokus på eyeliner

Färger i alla ära, men eyeliner gör en hel del på egen hand.
Här valde jag å bara lägga lite ljusbrun i min globlinje, och köra hårt på eyeliner och mascara :)






Harajuku Lovers på Eleven.se

Äntligen har Harajuku Lovers kommit till Sverige!
Harajuku Lovers är ett märke som designas av Gwwn Stefani och är inspirerad av den japanska Harajuku-stilen och har tydliga kawaii-influenser. Parfymerna kommer i fem versioner, och består av en liten docka som är så himla söt! Jag älskar min Lil' Angel och önskar att jag ägde fler.



Eleven.se skriver de såhär om Harajuku Lovers:

Music försöker alltid att få någon att skratta, karismatiska Music har inga betänkligheter att berätta som det är! Klädd i en sjömans-outfit och svarta boxningsskor. Music marscherar i takt med sin egen trumma. Hennes doft är fruktig, blommig med noter av päron och honung. En delikat, bubblande, söt och saftig doft.
Love är söt och omtänksam, Love är alltid i hennes egna lilla värld. Hon stiger ut i en supersöt randig liten klänning. Love är hennes hjärta på ärmen. Hennes doft är en oförglömlig bukett av rosa pomelo, ros och krämig vaniljorkidé. En sinnlig blommig, öm, romantisk och sensuell doft.
är aldrig en att gå vilse i mängden, G leder sin besättning i en vit, korsett-topp och en blå minikjol á la Alice i Underlandet. Egendomlig, unik och onekligen cool, G är ledare för flocken. Hennes doft är en orientalisk, fruktig, gourmand-doft med noter av färsk kokos, jasmin, och bomullsskog. En modern, tropisk, solig och läcker doft.
Baby en blinkning av hennes ögonfransar och Baby har alla pojkar i hennes hand! Pretty in Pink, Baby går in i en kort "baby doll"-klänning och söta Mary Janes. Hennes doft är pudrigt blommig med noter av vit ros, apelsinblomma, och vit mysk. En pudrigt myskig, färsk, ren och mjuk doft.
Lil' Angel är en kvinna som är medkännande och omtänksam mot andra, men är inget helgon. Hon är en elegant, men ändå sexig! Det är en skolflicka, komplett med en minikjol, vita knä-strumpor och glänsande svarta Mary Janes. Hennes doft är citrus-blommig med noter av ananas, kanderad violett och klubba. En fruktig, färgglad, smakrik och söt doft.

Dessa sötnosar innehåller 30 ml och kostar 360 kr.
Vad tycker ni om dessa? Är det barnsligt eller coolt? :)


Boarding Hologram

Tjabelibaba! Nu är jag äntligen klar med min hemtenta och är förmodligen världens mest lättade människa just nu.
I lördags var jag sugen på lite blått och lite glitter, så sagt och gjort; här kommer en FOTD. Bilderna blev lite konstiga, det var lite knäppt ljus och det var dessa som visade färgerna bäst. Ledsen för de trista minerna. ;P



Jag har använt följande produkter:
Foundation: Everyday Minerals Fair Medium
Concealer: MUS Cover All Mix Pens
Puder: The Balm Sexy Mama, MUS Wonder Powder Sahara
Rouge: The Balm Cabana Boy
Ögonbryn: Wet´n Wild Brow Essentials
Primer: UDPP
Ögonskuggor: MUS Satin, White, Boarding, Clueless och Ballade
Kajal: MUS Black, Snowflake och Crazy Lazy
Eyeliner: MUS Cake eyeliner Black
Mascara: Maybelline The Falsies
Glitter: MUS Hologram
Läppstift: Dust
Läppglans: Nytt, rosa från HM. Minns ej namnet.



Jag älskar hur Hologram gnistrar och glittrar i regnbågens alla färger, en perfekt partydetalj. Sedan behöver man ju såklart inte lägga allt på kindbenen, det är lika snyggt att lägga den som eyeliner eller packa den ovanpå en ögonskugga. Men se till att ha något att fästa den på, exempelvis Mixing Liquid från MUS eller en krämögonskugga, så slipper man se ett som en diskokula i fejjan. :)

Läppgunksresan - 160, rose glamor, clamouros pink

Här är ett till av dom stiften ja inte vet vart det kommer ifrån, men som jag skrev i det inlägget så har jag för mig att det ska vara Loreal
Tack vare en gullig bloggläsare kan ja säga att den kommer ifrån maybelline! (Tack ;) )


Ett härligt rosa stift som är mjukgörande och glansigt. En av mina favoriter som inte ligger och samlar damm :P



En ljus rosa ton med mycket glans. fungerar bra till nästan vilken sminkning som helst då färgen inte är så skrikig!

Läppgunksresan - 01, beige glace, icy beige

Här kommer ett stift jag inte är så säker på vad det är för märke. Jag har för mig att det också är ifrån Loreal, men det står tyvärr inte på själva hylsan. Det enda som står är namnet.
Tack vare kloka bloggläsare kan ja säga att stiften kommer ifrån maybelline! :)



Stiftet är iallafall också rätt så mjukgörande, och funkar fint utan ett gloss.



Och färgen är precis som namnet låter, Beige. Det sitter en 50% lapp på min hylsa så jag antar att jag haffade den på en rea :P Funkar nog väldigt bra til vardags då färgen är diskret.

Rosa med 120

Ytterligare en sminkning med 120paletten.. denna gång fick det bli lite mjukare färger, vitt och rosa enligt en väns önskemål :)







Läppgunksresan - Color rich 500

Här kommer mitt andra läppstigt ifrån color rich serien. eftersom jag inte är världens största fan av läppstift så köpte jag faktiskt bara dessa två, fast jag gillar serien.



500 är ett mörkrött läppstift, och är precis som den andra jag visade upp (200) väldigt mjukgörande och glansigt



Lite slarvig applicering, men tex att ha en röd läpppenna under gör susen för detta läppstift. Då får man verkligen en underbar mörkröd, glansig färg.

I <3 Tri brow color

Tänk vad en enda skugga kan vara till nytta! Är det något som används hemma hos mig så är det just tri brow color ifrån Makeupstore.
Jag fyller i mina ögonbryn med den, använder den till väldågt många sminkningar och till vardagssminkningar gör den sig alldeles utmärkt!

Här har jag använt den till en lite mörkare sminkning, den bruna delen är mörkaste bruna ur tri brow, och svarta är såklart svarta ifrån tri brow. :)



eyelionern är gel eyeliner ifrån mus, nu har jag jämfört den tillräckligt länge med mad´s så ja kommer skriva lite om det i ett senare inlägg :)



EmmaP är en duktig tjej på å kommentera mina fransar. Tänk vad roligt det är å ha en skönhetsblogg. Man blir verkligen peppad av alla andra där ute. Och eftersom hon har lagt märkte till fransarna så tänkte jag också skriva ett inlägg om det alldeles strax :)



Min bas är foundation, primer och mineralpuder ifrån Mary Kay, och rouget är Must have ifrån muse

Dragon

Vi vet nog alla vad jag tänker skriva om i detta inlägg bara genom titeln?

Jag tog med mig plånboken för ett tag sen och gick med bestämda steg in på en lokal sminkaffär i stan och proklamera åt expediten jag ville ha Rouge Allure Laque från Chanel i färgen Dragon. Efter att ha frossat i Temptalias och Puritys bilder bestämde jag mig för att jag inte kunde leva utan Dragon, så nu gör jag inte det. Det är utan tvekan min favoritröda någonsin och jag tänker aldrig vara utan den.



Jag hade egentligen planerat att detta inlägg skulle dyka upp tidigare i veckan som ett bidrag till Sminkans och Emma P:s röda temavecka, men jag har tyvärr pluggat från tidiga morgnar till sena kvällar för att klara den fläskiga hemtenta  jag pysslar med nu.
Dragon är det perfekta röda, jag upplever det vara mjukt som ett läppglans, men täckande som ett läppstift. Dock är det en dyr rackare, 360 kronor, men jag hade en liten rabattkupong, så jag fick 25 % rabatt, vilket är mycket när vi pratar de summorna. 




Ha en fantastisk lördag allihopa! Själv ska jag käka middag hos päronen och gå och lägga mig tidigt för att fortsätta hemtentandet imorgon. Jag planerar att ta helg på tisdag kväll, så vi hörs efter det.


Läppgunksresan - color rich 200

Här kommer ett stift från loreal, vid namnet color rich 200. Serien kom väll ut under förra sommaren har jag för mig, med ett reklambudskap om att stiften var väldigt glansiga.



Och jag måste hålla med dom. Color rich serien är helt underbar. Stiften känns mjukgörande och glänser som bara den. Hållbarheten är väll sisådär men å lägga en läppenna under gör ju.. under :P



Färgen 200 är väll åt det rosa-beiga hållet. För någon med torra läppar som jag så är detta märke att rekomendera!

Vardags med 120 paletten

En gammal vardagsfavorit jag brukar ha är ju att sota in brunt i min globlinjen, oftast använder jag mig av kakaw ifrån mus.. men denna gången ville jag prova med paletten :)



Jag fick ta ett par färger för att få det resultat jag ville ha. Började med en gul/guldig färg för jag tänkte att det kunde skimra lite fint. Sen tog jag vad jag trodde var en brun skugga, men den visade sig vara mer guldig/gul är brun när ja väl använde den. Så jag gav mig på vad jag ansåg var den mörkaste bruna i paletten för å djupa ned det lite. Den visade sig att inte vara lika mörk som kakaw men den dög nog ändå :)

 

På läpparna får ni även se kombinationen läppennan burleseque och ett rött stift jag kommer skriva om lite längre fram som heter Color rich 500 ifrån loreal :)

 

Sen lyckades jag även fånga två bilder på hur min hårfärg ser ut i solen :)

 

 

Rött är hemskt svårt att fånga på bild tycker jag, men dessa bilder är ganska rättvisande gällande min nya färg :)


Läppgunksresan - Happy


Här kommer stiftet Happy ifrån MUS



Happy har en ganska torr formula, är superfin tillsammans med glosset wide. Ensam gör sig happy inte alls bra, jag har verkligen svårt att applicera det fint. Det blir lixom "klumpigt" eller vad man ska säga. Så ett gloss är ett måste till detta läppstift. iallafall för min del



Ser ni vad jag menar? Man kan försöka i en evighet för att få detta fint men för mig fungerar det inte.
Och färgen? Jag vet inte riktigt vad man ska kalla den, silverbeige? :P Men som sagt tillsammans med ett gloss så blire fint :)

Fortsatt lek med 120 paletten

Som vanligt när jag använder 120 paletten, speciellt när det är några dagar sedan är det svårt å visa exakt vilka färger jag använt, men ska som vanligt försöka förklara




Jag la brun/röd/koppar färg över hela rörliga ögonlocket och sotade ut den mot ögonbrynet. För å fördjupa det hela tog jag en fluffig borste och pytteytte lite svart på den och sotade in den i globlinjen



tänk om man kunde få se ut som man gör i hög kontrast hela tiden.. ^^

Läppgunksresan - Fence

Här kommer Fence ifrån Mus



Fence är ett härligt krämigt stift som lutar åt en mer aprikosfärg. (eller? ja är inte så bra på det här med färger..:P) Formulan känns mjuk och vårdande, och färgen är inte så stark, men ändå vacker




Jag hatar verkligen närbilder på mina läppar.. men men, vad gör man inte? :p

Sista april

Jag tog mig faktiskt iväg på en liten grillfest på sista april.. behövde verkligen komma ut ur lägenheten.. ^^

Har använt mig av: (allt ifrån mus)
Sirocco
Sazzy
Muffin




Sättet jag använder mig av här, som jag har gjort förut är ett av mina favoritsätt att göra "sotningar" på.. det tar bort lite av sotningseffekten men jag gillar det ändå.
Jag gör alltså först en vanlig svart sotning, och tar sedan ett valfritt pigment och packar på över det svarta. I detta fall valde jag rosa sazzy, som över svart bildade denna fina glänsande lila



ett av skälen till varför jag gillar denna teknik är för att dom flesta pigment är väldigt skimriga, och då bilder det en mer metallisk känsla över det hela :)



Färgade även håret denna dag, och en bättre bild på hur det blev kommer :)

Läppgunksresan - poppy

Här kommer Poppy ifrån MUS



poppy är ett av stiften från mus som har en torrare känsla. Färgen går åt det brunbeiga håller och är inte någon av mina favoriter, skulle dock funka fint till vardags!




Det är inte så glansigt i sig själv så jag hade valt att ha ett genomskinligt läppglans över detta om jag hade haft på mig det en dag :)

Färgglatt med 120paletten

Ytterligare en sminkning ifrån min tråkvecka.
120 paletten är verkligen rolig att leka med, eftersom den har så många olika färgmöjligheter! :)



Längst in mot tårkanalen och ut mot halva ögat valde jag en ljusgul färg, och resten av vägen valde jag en mild rosa. I globlinjen blandade jag en blå och en lila, och tog samma blandning under ögat. Alldeles längst in under ögat ligger en ljusgrön färg

 

blendingen skulle absolut kunna vara bättre men jag var rätt trött ^^ Tar lite smärtstillande som får mig ganska dåsig.. ^^

Och en liten wierd FOTD får avsluta "dagens smink" ^^


Tutorial med 120-paletten

Här kommer en till sminkning jag gjorde under min tråk-vecka hemma.. ^^

har använt mig av 120 paletten så exakt vilka färger jag använt kan jag inte säga.. men kan försöka förklara :)



Första steget, ett rent öga. På bilden har jag fock haft på high tech lighter - Platina, ett jämnt lager över hela ögonlocket samt lite under ögat eftersom jag kommer lägga skugga där under senare också



Steg två, från tårkanalen och hela vägen upp under ögonbrynet lägger jag en highlighter, alla lägger lite olika och man får leta efter det man själv gillar :) Jag har använt mig av Satin ifrån Mus



Steg 3, Jag tog en intensivt blå skugga och la ett ganska tjock lager på det rörliga ögonlocket



Steg 4, med en stor mjuk borste suddade jag ut dom hårda kanterna, samt drog skuggan mer upp mot ögonbrynet. Det är väll lite här folk får problem. Om man känner på ögat så känner man ett ben mitt på, och det är där man har en globlinje. För att få en fin skuggning som syns när man tittar ska man dra den lite ovanför globlinjen, jag har rätt stort "område" där så jag kan dra min skugga ganska högt utan att det syns, men det är olika för alla



Steg 5, jag kände att en helblå sminkning var lite tråkigt, så längst in mot tårkanalen la ja till en grön skimrig skugga för å få mer färg i det hela



Steg 6, för å få mer djup och skiftning i sminkningen tog jag en mörkare blå skugga än vad jag använde första gången och la den i yttre partiet av sminkningen



Steg 7, jag tog samma mörka blå färg och drog den under ögat med en smal snedskuren pensel



Steg 8, eyeliner! Jag använder mig av en Gel eyeliner ifrån mus för ögonblicket, och den funkar bra.



steg 9, och det sista steget. Mascara!



Och voila! slutresultatet ;) Hoppas någon uppskattade detta iallafall :)

Läppgunksresan - Culture

här kommer stiftet Culture ifrån MUS



Ett stift jag faktiskt inte förstår att jag inte använder mer. Formulan är mjuk, ger mycket glans och har lite glitter i sig. Färgen går mer åt beigerosa håller och passar väldigt bra till vardagssminkningar.



Glittret är ju svår å fånga på bild men lite av det ser man tycker jag!

Tjoho!

Hej alla! Nu är jag pigg nog för å göra ett inlägg :)
Min operation gick bra, dom hittade dock mer skada i mitt ben än väntat.. så nu väntas sjukgymnastik och hård träning för å kunna gå ordentligt igen.. Men det är väll bara att kämpa. Har inte så mycket annat till val ^^
I övrigt har veckan varit jobbig, men det är ju väntat efter en operation.
Har dock hunnit fått på mig en del smink under veckan som jag faktiskt var duktig nog att fota, och tom en tutorial.
Har haft lite tråkigt om man säger så :p

Jag plockade fram min 120 palett ifrån Bf-beauty, så vilka skuggor jag har använt kan jag ej skriva, eller visa. Eftersom ja inte minns vilka. Men det ska nog inte vara så svårt att hitta liknande färger om man äger en 120 palett och blir sugen på att göra någonting liknande :)



Eftersom jag inte kan skriva ut vilka färger får jag försöka förklara. :)

På rörliga ögonlocket så ligger en stark gul skugga, samma skugga som ligger högst upp i sminkningen.
I "V" formen tog jag först en ljus grönskugga, och använda samma under ögat
För å avsluta det hela tog jag en grön/blå skugga och la även den i V partiet



Därimot tycker jag inte att någon av dom ljusa skuggorna gör det jobb jag vill att en highlighter ska göra, så där ligger faktiskt Muffin ifrån mus :)



RSS 2.0